Το ατέλειωτο καλοκαίρι του Solana - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κρυπτονόμισμα που σπάει ρεκόρ

Το ατέλειωτο καλοκαίρι του Solana - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κρυπτονόμισμα που σπάει ρεκόρ

Το Solana $SOL σημείωσε νέο υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, οδεύοντας σε μια ακόμη εβδομάδα κερδών για το altcoin.Το $SOL άγγιξε το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα $128,83 το μεσημέρι της Τρίτης. Το ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε 50,9% σε μια περίοδο 7 ημερών, 216,3% σε περίοδο ενός μήνα, και 2.484% σε περίοδο ενός έτους!

Η πρόσφατη άνοδος της τιμής διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος ακολουθεί την αυξανόμενη ζήτηση για τα NFTs. Το δίκτυο του Solana χρησιμοποιείται για τη δημιουργία NFT όπως το «Degenerate Ape Academy» τις τελευταίες εβδομάδες.

Το  Solana έχει θέσει ως προτεραιότητα του δικτύου την ταχύτητα παρά την πλήρη συμβατότητα του Ethereum. Το Solana χρησιμοποιεί διαφορετικό Virtual Machine, και πολλές νέες προσεγγίσεις για τη διαχείριση των συναλλαγών και την αλλαγή των states για την επίτευξη του πιο σύντομου χρόνου συναλλαγής. Η ταχύτητα του Solana του δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξει μια νέα κατηγορία use cases, όπως η on-chain matching engine που προσφέρει το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Serum.

Αλλά η συμβατότητα με το Ethereum έχει αποδειχθεί περίπλοκη και θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την απήχηση του από τους προγραμματιστές. Σε απάντηση, το έργο που έχει παραβλέψει την συμβατότητα με το Ethereum, βασίζεται σε hackathons και φυσικά στα κεφάλαια που προσφέρει απλόχερα το επενδυτικό κεφάλαιο Alameda Research για να δώσει κίνητρα στους προγραμματιστές να αναπτύξουν αποκεντρωμένες εφαρμογές στο Solana.

Αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν στα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Ο τομέας της αποκεντρωμένης οικονομίας του Solana ξεπέρασε το $3,4 δισεκατομμύριο δολάρια σε TVL, μια θεαματική αύξηση περίπου  φορές από την αρχή του χρόνου.

Αυτό το σύνολο είναι μόνο ένα κλάσμα των μεγεθών που είναι κλειδωμένα σε Ethereum, BSC ή Polygon λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους του τρέχοντος οικοσυστήματος DeFi του Solana.

Αλλά το δίκτυο έχει μια εκτεταμένη σειρά νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων που θα ξεκινήσει ή θα μεταφερθεί σε αυτό τους επόμενους μήνες. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 16 εφαρμογές αποκεντρωμένης οικονομίας, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να είναι το Raydium.

Εάν to Solana μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσει τη βάση προγραμματιστών και τη δημιουργία νέων εφαρμογών της, η μοναδικότητά του μπορεί να αποτελέσει δύναμη. Τα έργα δε θα μπορούν να μεταφέρουν εύκολα τα έξυπνα συμβόλαια και τη ρευστότητά τους σε δευτερεύοντα δίκτυα.

Με μια αναπτυσσόμενη οικονομία, έναν εγγενή αποκλεισμό για προγραμματιστές και πολλά χρήματα από επενδυτικά κεφάλαια που επενδύουν αυτή τη στιγμή στο οικοσύστημα, το Solana θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία από την πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τους χρήστες των εφαρμογών DeFi, την ώρα που το Ethereum δεν έχει καταφέρει να δώσει μια λύση στα υψηλά τέλη συναλλαγών (σήμερα αυτά ξεπερνούσαν τα $100/ ανά συναλλαγή), ενώ το Binance Smart Chain αντιμετωπίζει περιστασιακά προβλήματα λόγω του όγκου συναλλαγών.

Αυτή την στιγμή το $SOL σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση του πίνακα κεφαλαιοποίησης των αγορών κρυπτονομισμάτων. Το $SOL ανέβηκε πάνω από $100 για πρώτη φορά τη Δευτέρα για να συνεχίσει τη δυναμική που είδε την τιμή του ψηφιακού νομίσματος να αυξάνεται κατά 38,7% την τελευταία εβδομάδα.

Το δίκτυο έχει περίπου 1.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με τους προγραμματιστές να ισχυρίζονται ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει τα 50.000 σε ώρες αιχμής. Τα τέλη συναλλαγής είναι επίσης πολύ φθηνότερα από αυτά που προσφέρονται επί του παρόντος στο Ethereum.

Νωρίτερα φέτος, το Solana συγκέντρωσε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην έναρξη ενός επενδυτικού κεφαλαίου για να επιταχύνει την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών (dapps) στο blockchain του Solana.

Μάλιστα στο hackathon του δημόσιου δικτύου blockchain που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ένας από τους βασικούς χορηγούς είναι η Microsoft - δημιουργώντας πιθανά σενάρια στους επενδυτές για πιθανή συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Παράλληλα οι  θεσμικοί επενδυτές ανοίγουν επιθετικά θέσεις στο Solana (SOL). Το επενδυτικό κεφάλαιο Osprey Funds ετοίμασαν ένα ιδιωτικό επενδυτικό όχημα $SOL για πλούσιους επενδυτές, σηματοδοτώντας το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον για το ψηφιακό νόμισμα του δικτύου Solana.

Το fund, που ονομάζεται Osprey Solana Trust, καταχωρήθηκε στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών την περασμένη Τρίτη.

Αντίστοιχα επενδυτικά προϊόντα όπως αυτό του Osprey's δίνουν την δυνατότητα στους επενδυτές της Wall Street να αποκτήσουν άμεση έκθεση στις αγορές κρυπτονομισμάτων, χωρίς να διατηρούν απευθείας τα ψηφιακά νομίσματα. Αντ 'αυτού, δίνουν τα μετρητά τους σε ένα επενδυτικό όχημα που κάνει την αγορά και τα διαχειρίζεται για λογαριασμό τους - συνήθως έναντι αμοιβής. Το Osprey δεν θα αρχίσει να χρεώνει αμοιβή διαχείρισης 2,5% έως το 2023 σε ένδειξη του ανταγωνισμού για θεσμικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τα έγγραφα. Το ανταλλακτήριο Coinbase αναλαμβάνει τα καθήκοντα φύλαξης και ο Διαχειριστής θα είναι η Theorem Fund Services.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.