Θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας για τη Wall

Θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας για τη Wall

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε ένα πενθήμερο κατά το οποίο θα πρωταγωνιστήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών που θα δημοσιοποιηθούν και όπως λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Η Alphabet, η Apple, η Pfizer και η McDonald's είναι μόνο μερικούς από τους κολοσσούς που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι την Παρασκευή από τις 128 εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα΄. Το 81% ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, το 40% κατέγραψαν μικρότερα κέρδη σε σύγκριση με πέρυσι.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις διεργασίες στο Κογκρέσο για το αν θα προωθηθεί νέο πακέτο στήριξης για τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 111 μονάδες ή 0,4% στις 26.584 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,67% ή 173 μονάδες στις 10.536 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,74% και έκλεισε στiς  στις 3.239 μονάδες.

Στο μεταξύ, στην αγορά εμπορευμάτων, στο ρεκόρ των 1.931 δολαρίων ανά ουγγιά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει και τα 1.941,9 δολ. την υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει ποτέ ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου.

Νωρίτερα, με  απώλειες ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους τις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές δείχνουν νευρικότητα αφενός λόγω της νέας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές της Γηραιάς ηπείρου και αφετέρου της διπλωματικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.