7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Στάση αναμονής με μικρή διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Στάση αναμονής με μικρή διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Διορθωτικό χαρακτήρα είχε η σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μέτριες απώλειες της τάξης του -0,78% κλείνοντας στις 920,03 μονάδες κοντά στο χαμηλό ημέρας (918,71).

Μάλιστα, ο Δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ευρισκόμενος γρήγορα στις πρώτες στηρίξεις της περιοχής των 915 μονάδων.

Ωστόσο, η σημερινή εικόνα προδιαθέτει για τις πρώτες τοποθετήσεις υπέρ του σεναρίου της συνέχισης, με βασικές στηρίξεις πέριξ των 900 μονάδων. Κάτι που επιβεβαιώνεται υπό το πρίσμα της σημαντικά χαμηλότερης του μεσοσταθμικού συναλλακτικής δραστηριότητας (περ. 52%), το οποίο αφενός δεν βοηθά στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την αξία της σημερινής συνεδρίασης, αφετέρου δεν μπορεί να προδιαθέσει για κάποια μεταστροφή της ισχύουσας ανοδικής τάσης.

Επιμέρους, η υψηλή κεφαλαιοποίηση βάρυνε με τη συμπεριφορά της όλο το ταμπλό, με τον 25άρη να καταγράφει επίσης απώλειες της τάξης του 0,89%, ευρισκόμενος κοντά σε στηρίξεις στην περιοχή των 2.220 μονάδων, ενώ 8 από τις 25 μετοχές του παρέμειναν θετικές, επί συνολικά 46 ανοδικών και 73 καθοδικών.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών απορρόφησαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (13,3 εκατ. ευρώ, λόγω των μεγάλων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 10,205 εκατ. ευρώ) και της Αlpha (11,85 εκατ. ευρώ). Ο τραπεζικός κλάδος ήταν ο βασικός υπαίτιος της σημερινής διόρθωσης, διότι κατέγραψε απώλειες 1,85%, με την Πειραιώς να καταγράφει τις σημαντικότερες (-3,47%).

Ενδιαφέρουσα η διόρθωση της μετοχής της Ελλάκτωρ, που βρέθηκε σε σημαντικές στηρίξεις και σημείο τοποθέτησης και της ΔΕΗ που ακόμα παλεύει για μια κατοχύρωση των 9,25 ευρώ. Η ΕΕΕ αναμένει την επαφή με τα 30,50, ενώ να σημειωθεί η κακή εικόνα του ΟΠΑΠ που έχασε σήμερα τη βραχυπρόθεσμη ανοδικότητά του, ώστε να περιμένουμε ενδεχόμενη κατοχύρωση των 13,80 προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά για τα 15.

Διεθνώς, παρατηρούνται μικτά πρόσημα, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες -0,15%, ενώ ο Eurostoxx 50 βρέθηκε στο +0,36% και ο DAX30 στο +0,34%.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.