Σε ιστορικό υψηλό ο χρυσός - Έκλεισε στα 1.897,5 δολ. ανά ουγγιά

Σε ιστορικό υψηλό ο χρυσός - Έκλεισε στα 1.897,5 δολ. ανά ουγγιά

Ιστορικό υψηλό σημείωσε την Παρασκευή ο χρυσός, κλείνοντας στα 1.897,50 δολάρια ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.891,90 δολ. ανά ουγγιά από τις 22 Αυγούστου του 2011.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 7,50 δολάρια ή κατά 0,4%.

Ο χρυσός διαπραγματεύθηκε μες στην ημέρα πάνω από τα 1.900 δολ. ανά ουγγιά, για πρώτη φορά από το 2011, φτάνοντας στα 1.904 δολ., καθώς οι πολιτικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη ώθησαν το εμπόρευμα σε ισχυρό ράλι.

Οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι η πανδημία καθυστερεί την οικονομική ανάκαμψη και η αναζωπύρωση της διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας ενισχύει την ελκυστικότητα του μετάλλου. 

Ο χρυσός λαμβάνει επίσης στήριξη από τα χαμηλά ή και αρνητικά επιτόκια, από το ασθενέστερο δολάριο αλλά και από τις προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού εν μέσω μαζικών ενέσεων ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες.

Αναλυτές της UBS τόνισαν ότι ενώ ο χρυσός θα συνεχίσει να «λαμβάνει στήριξη από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις», πιστεύουν ότι ο κύριος παράγοντας πίσω από την άνοδο της τιμής του χρυσού είναι η αρνητική του συσχέτιση με τα πραγματικά επιτόκια και το δολάριο.

Το πολύτιμο μέταλλο κινήθηκε προς την έβδομη εβδομάδα κερδών. Την ίδια στιγμή,το ασήμι κατευθύνεται προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες, συγκεκριμένα από το 1987.