Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 09:27

-A +A

Ράλι άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 09:27
Ράλι άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
-A +A

Ράλι, που ξεπέρασε το 3%, κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, έπειτα από αεροπορική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκε ο αρχιστράτηγος του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε κατά 3,04% ή κατά 1,87 δολάρια ανά βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 63,05 δολάρια το βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, παραδόσεως Μαρτίου, που ενισχύθηκε κατά 3,60% ή κατά 2,42 δολάρια/βαρέλι και έκλεισε στα 68,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε φτάσει μία ανάσα από τα 70 δολάρια/βαρέλι.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση δεν χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, ο θάνατος ενός από τους πιο ισχυρούς στρατηγούς του Ιράν αυξάνει την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, ενισχύοντας τους φόβους, καθώς αναμένεται η αντίδραση του Ιράν που έχει κάνει λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση» και «εκδίκηση».

«Πρόκειται για κάτι περισσότερο από την απλή αιμορραγία της μύτης του Ιράν», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο Stephen Innes, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς στην AxiTrader Ltd. «Αυτή είναι μια επιθετική επίδειξη δύναμης και μια οριστική πρόκληση που θα μπορούσε να προκαλέσει έναν άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα