Πτωτικό γύρισμα στο πετρέλαιο με το Brent στα 107 δολάρια

Πτωτικό γύρισμα στο πετρέλαιο με το Brent στα 107 δολάρια

Με πτώση κινούνται πλέον τα οι τιμές τους πετρελαίου, παρά τα αρχικά κέρδη, με την ελπίδα ότι η προγραμματισμένη χαλάρωση των περιορισμών στη Σαγκάη θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζήτηση καυσίμων, ενώ οι ανησυχίες για τα περιορισμένα παγκόσμια αποθέματα αντιστάθμισαν τους φόβους για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον Ιούλιο υποχωρούν κατά 1,4 δολ. ή 1,3%, στα 107,57 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) για τον Ιούνιο κινείται με πτώση 1,7%, στα 107 δολάρια το βαρέλι. 

«Οι αγορές πετρελαίου διατηρούν μια ανοδική τάση, εν αναμονή της απόφασης απαγόρευσης εισαγωγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρωσικό αργό που αναμένεται να συσφίξει περαιτέρω την παγκόσμια προσφορά», σχολιάζουν αναλυτές. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε αυτόν τον μήνα ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτό θα περιλάμβανε πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου σε έξι μήνες, αλλά τα μέτρα δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, με την Ουγγαρία να είναι μεταξύ των πιο έντονων επικριτών του σχεδίου.