Πού τελειώνει η πτώση για τις αγορές κρυπτονομισμάτων;

Πού τελειώνει η πτώση για τις αγορές κρυπτονομισμάτων;

Το κραχ της αγοράς κρυπτονομισμάτων που ξεκίνησε την Παρασκευή δείχνει πλέον σημάδια ανάκαμψης, μετά από σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 24 ώρες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Bitcoin υποχώρησε πάνω από 14% τις τελευταίες 24 ώρες, προς το παρόν διαπραγματεύεται περίπου στα 48600 δολάρια. Το Ethereum υποχωρεί περίπου 10%, διαπραγματεύεται πάνω από τα 4000 δολάρια, ενώ το Polkadot είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα σε κεφαλαιοποίηση, σημειώνοντας πτώση πάνω από 18% στα 29,07 δολάρια.

Παρατηρώντας τα on-chain δεδομένα δεν δείχνουν καμία σημαντική μετακίνηση από μακροπρόθεσμους κατόχους κατά το κραχ της τιμής του Bitcoin χθες το βράδυ.

Συνολικά, η συντριβή φαίνεται να σχετίζεται μάλλον με την υπερβολική μόχλευση που χρησιμοποιούν οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων. Τα θεμελιώδη στοιχεία δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί σημαντικά από αυτή την κίνηση.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού κραχ της αγοράς, πολλές θέσεις long αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ρευστοποιήθηκαν. Αυτές οι συνεχείς ρευστοποιήσεις προκάλεσαν τρομερή πίεση στις αγορές spot και η τιμή έφτασε ακόμη και τα 40 χιλιάδες δολάρια σε ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Οι συνολικές ρευστοποιήσεις της αγοράς ανήλθαν σε 2,6 δισ., με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορούν το BTC.

To μεγαλύτερο ποσοστό ρευστοποιήσεων είχε όπως είναι αναμενόμενο το Binance, με το OKEX και το Deribit να ακολουθούν.

Μετά τις ρευστοποίησης έχουμε μια βελτίωση των επιτοκίων χρηματοδότησης και της μόχλευσης.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη σταθεροποίηση της δράσης της τιμής με αναμενόμενη βελτίωση καθώς φαίνεται στήριξη στο επίπεδο των 47 χιλιάδων δολαρίων. Κατά τη σημερινή πτώση, το premium των Coinbase BTC και ETH εκτινάχθηκε στα ύψη, υποδεικνύοντας ότι οι Αμερικανοί επενδυτές έδειξαν ισχυρή αγοραστική υποστήριξη. Επιπλέον, οι δείκτες premium BTC και ETH στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας, που είναι κυρίως χρήστες λιανικής, οδήγησαν επίσης σε υψηλότερες αυξήσεις.

Αντίστοιχα και οι miners, δεν φαίνεται να πωλούν αλλά εξαγοράζουν $BTC, εντελώς διαφορετική κατάσταση από τους προηγούμενους κύκλους.

Οι miners διατηρούν τα κρυπτονομίσματα τους καθώς αναμένουν μια υψηλότερη ανατίμηση.

Οποιοσδήποτε βραχυπρόθεσμη διόρθωση σηματοδοτεί ευκαιρίες μεσοπρόθεσμα/μακροπρόθεσμα, φυσικά οι miners τόσο με την εμπειρία τους αλλά και τις πληροφορίες που ενδέχεται να έχουν είναι λογικό να το εκμεταλλεύονται- φυσικά μιλάμε για τους μεγάλους miners και όχι για ιδιώτες που το εξασκούν σε επίπεδο hobby/ side gig.