Πόσα από τα 19.000 κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν θα επιβιώσουν;

Πόσα από τα 19.000 κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν θα επιβιώσουν;

Πληθαίνουν οι ανησυχίες σε όσους ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης χιλιάδων ψηφιακών νομισμάτων, με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού στις πλατφόρμες blockchain μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 19.000 διαφορετικά κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain. 

Η πρόσφατη κατάρρευση του λεγόμενου αλγοριθμικού stabelcoin terraUSD και του Luna, που προκάλεσε σοκ στην αγορά, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στα χιλιάδες κρυπτονομίσματα που υπάρχουν και στο αν θα επιβιώσουν όλα.

«Ένα από τα αποτελέσματα όσων είδαμε την περασμένη εβδομάδα με το Terra είναι ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες και πάρα πολλά tokens. Και αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες και επιφέρει κινδύνους», δήλωσε στο CNBC ο Bertrand Perez, Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα.

«Όπως στην αρχή του Διαδικτύου, δημιουργήθηκαν πολλές εταιρείες dotcom και πολλές από αυτές ήταν απάτες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν χρειαζόμαστε ή όχι 19.000 νέα νομίσματα σήμερα. Στον κόσμο των fiat, υπάρχουν ίσως 180 νομίσματα», σχολιάζουν αναλυτές.