Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνουν αυτή την περίοδο οι εταιρείες και όπως λένε χαρακτηριστικά οι επενδυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό. 

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι ευρωαγορές «ακολουθούν» τις τάσεις τόσο της Wall Street όσο και των ασιατικών νωρίτερα που πριν λίγες ώρες οι βασικοί τους δείκτες αναζητούσαν κατεύθυνση, με οριακές ωστόσο μεταβολές.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,2% με τον κλάδο των πρώτων υλών να ενιχύεται κατά 1,4% την ώρα που εκείνος της ενέργειας υποχωρεί κατά 0,6%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,07% στις 14.001 μονάδες και ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,12% στις 5.697 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κερδίζει στις 0,18% στις 6.543 μονάδες. 

Νωρίτερα,  με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, με τις απώλειες που καταγράφονταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης να διαγράφονται καθώς αρκετοί επενδυτές έσπευσαν να προσθέσουν στα χαρτοφυλάκιά τους τίτλους εταιρειών που ανακοίνωσαν καλά αποτελέσματα χρήσης.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 57,00 μονάδων (+0,19%), στις 29.562,93 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από την 3η Αυγούστου 1990.