Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street< καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τόσο τα νέα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ όσο και τις εξελίξεις σχετικά με τις διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε την 1η Αυγούστου ανήλθαν σε σχεδόν 1,2 εκατ., αριθμός αρκετά μικρότερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αμερικανικής αγοράς, που ανέμεναν αύξηση κατά 1,4 εκατ.

Ωστόσο, προβληματισμό προκάλεσαν, νωρίτερα, τα στοιχεία της εταιρείας Challenger, Gray & Christmas σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας από τους εργοδότες κατά τον Ιούλιο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 54% σε σχέση με τον Ιούνιο καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να μειώνει τη ζήτηση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 40 μονάδων ή 0,15% και διαμορφώνεται στις 27.243 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.330 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,07%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της Τετάρτης, βρίσκεται στις 11.029 μονάδες, με κέρδη 0,27%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, τέλος, συνεχίζουν να βρίσκονται οι διαβουλεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την ψήφιση ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας της χώρας, σε μία προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεων της πανδημίας, με την πλευρά του Λευκού Οίκου να εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε μερικές παραχωρήσεις, όπως στην παράταση του επιδόματος ανεργίας ύψους 400 δολαρίων μέχρι τον Δεκέμβριο.