Οι ταύροι στην αρένα των αγορών κρυπτονομισμάτων

Οι ταύροι στην αρένα των αγορών κρυπτονομισμάτων

Ένας αισιόδοξα ανοδικός κύκλος φαίνεται να αναπτύσσεται για το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα -  το Ethereum. Η δυναμική των αγορών έχει ως εξής:

1.Η τιμή του $ETH, εκτοξεύτηκε ως αντίκτυπο της επιτυχημένης εφαρμογής του EIP-1559. (Αύξηση τιμής 85% από το χαμηλό των $1718 που σημειώθηκε τον Ιούλιο)

2. Η απότομη κίνηση αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων επενδυτών - γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση θέσεων με υψηλή μόχλευση σε ETH, BTC και altcoins. Αντίστοιχα το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνεουν και τα  NFT - που βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας μανίας στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

3. Ο όγκος συναλλαγών σε NFT είναι απίστευτος, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό συναλλαγών στα πρωτόκολλα της αποκεντρωμένης οικονομίας ή ακόμα και τον αριθμό συναλλαγών με stablecoins

4. Αυτό οδήγησε σε μεγαλύτερο ποσοστό καύσης στο $ETH (ποσοστό επί των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο), προκαλώντας περαιτέρω ανατίμηση των τιμών, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει περισσότερο ενδιαφέρον και κερδοσκοπία.

5. Μόνο το 9,4% των νομισμάτων $ΕΤΗ βρίσκεται σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων - το λιγότερο από το 2018. Οι επενδυτές καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα τους σε ανταλλακτήρια όταν ενδιαφέρονται να πωλήσουν τις θέσεις τους βραχυπρόθεσμα, ενώ σε ιδιωτικά πορτοφόλια όταν έχουν λάβει μακροπρόθεσμες θέσεις.

Παρόλο που αυτή η κίνηση ETH και η γενική κίνηση των κρυπτονομισμάτων σε υψηλότερα επίπεδα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά , παραμένουμε επιφυλακτικοί για τους πιθανούς αρνητικούς κινδύνους στον ορίζοντα - τόσο οι εξελίξεις σε παγκόσμιο νομοθετικό επίπεδο αλλά και πιθανά ναρκοπέδια (παραίτηση του CEO του Binance US σε 4 μήνες, φούσκα των NFTs που είναι άγνωστο πότε θα σκάσει, κυνήγι των διαφορετικών αρχών έναντι του Binance, και ο όγκος των νέων κρυπτονομισμάτων που βγαίνουν σε κυκλοφορία).

Αναμένουμε ένα εξασθενημένο όγκο συναλλαγών ενώ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί κατευθύνονται στην κορύφωση της περιόδου διακοπών.

Θα μπορούσε η αλλαγή πολιτικής της FED να λειτουργήσει ως έναυσμα για ένα ξεπούλημα στις αγορές κρυπτονομισμάτων;

Δεν είμαστε σίγουροι. Παρόλο την είσοδο των θεσμικών επενδυτών που λαμβάνουν αποφάσεις με βάση την μακροοικονομία, οι αγορές των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να επηρεάζονται στην πλειοψηφία τους από άλλους παράγοντες.

Είμαστε όλο και πιο αβέβαιοι για το πώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων θα επηρεαστούν. Η συσχέτιση μεταξύ του BTC και των περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε περιόδους αβεβαιότητας όπως ο Χρυσός έχει 62% συσχέτιση.

Η συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε το 1,9 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.