ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Οι κολοσσοί του Nasdaq λυγίζουν – Απλή διόρθωση ή κορύφωση;

Οι κολοσσοί του Nasdaq λυγίζουν – Απλή διόρθωση ή κορύφωση;

Όλοι οι λάτρεις των χρηματιστηριακών αγορών  θυμούνται τη «φούσκα» των μετοχών τεχνολογίας στις αρχές του 2000. Ήταν οι εποχές που τέμνονταν  χρονικά  οι γενιές των millennials γεννημένοι και μεγαλωμένοι τη δεκαετία του 80 και της Generation Z της γενιάς που γεννήθηκε ταυτισμένη με το διαδίκτυο μην έχοντας ζήσει χωρίς αυτό, καθώς μεγάλωσαν με τα social media και τα «έξυπνα» τηλέφωνα.

Οι μνήμες των παλαιότερων αναδύονται με τις εξαιρετικές επιδόσεις  του Nasdaq του 2000, που συμβάδισε με τη δική μας φούσκα της Σοφοκλέους, καθώς στις 16 Φεβρουαρίου ο δείκτης έγραψε  μετά από συνεχή άλματα το απόλυτο ιστορικό του υψηλό  στις 14.175 μονάδες . Όλα τα τρομερά παιδιά της καινοτομίας και της τεχνολογίας είναι εδώ  από τον Τζεφ Μπέζος και τον Στιβ Τζομπς, έως τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τον Ίλον Μασκ και οι μετοχές των εταιρειών τους μαζί με τη Microsoft και την Google Alphabet, καλύπτοντας το 16% του συνολικού όγκου συναλλαγών  το 2020.

Το ερώτημα, που θα σταματήσει το ράλι –το οποίο τροφοδοτείται και από την παράλληλη κίνηση των κρυπτονομισμάτων - παραμένει ισχυρό στους ενασχολούμενους όλου του κόσμου και φυσικά είναι μάλλον …αναπάντητο. Ίσως μια τεχνική ματιά στους κολοσσούς της τεχνολογίας θα μπορούσε να σταθεί αρωγός στις επενδυτικές μας αποφάσεις.

ΑPPLE – AAPL   ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Από τα χαμηλά του περασμένου  «πανδημικού» Μαρτίου των 53 δολαρίων, η μετοχή κινήθηκε σε ανοδικό κανάλι με ιδιαίτερη δυναμική, μέχρι τα υψηλά των 145 δολαρίων του Ιανουαρίου του 2021. Η καθοδική διαφυγή από το κανάλι, σε εβδομαδιαίο επίπεδο είναι σοβαρή διαγραμματική εξέλιξη και ήδη ο τίτλος «φλερτάρει» με τον απλό κινητό μέσο των 30 εβδομάδων. Ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση του κινητού, θα αυξήσει τις πιέσεις της μετοχής με επόμενο στόχο τα 103 δολάρια, χωρίς να μεταβληθεί η ανοδική μακροπρόθεσμη τάση. Μόνο η επάνοδος άνω των 145 δολαρίων θα επιβεβαιώσει τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

MΙCROSOFT –MSFT  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑIΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Από τα χαμηλά των 132,52 δολαρίων του Μαρτίου του 2020 η μετοχή κινήθηκε σε ανοδικό κανάλι Α1-Α2 μέχρι τα υψηλά των 246 δολαρίων , απ όπου διορθώνει βρίσκοντας στήριξη στα 231 δολάρια. Η κάτω πλευρά Α2 του καναλιού παρέχει ισχυρή στήριξη  στη μετοχή, καθώς ενδεχόμενη καθοδική διαφυγή από το κανάλι, θα προσδώσει πτωτική ορμή στον τίτλο, με ταυτόχρονη διάτρηση και του απλού κινητού μέσου των 30 εβδομάδων και με στόχο τα 191 δολάρια. Η  μεσοπρόθεσμη τάση θα μεταβληθεί σε καθοδική με ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 191 δολαρίων με επόμενο στόχο τα 135 δολάρια.

AMAZON –AMZN    ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Ο τίτλος μετά την κατάκτηση των υψηλών στα 3552 δολάρια, έχει δημιουργήσει ένα σχηματισμό συμμετρικού τριγώνου S1-S2 και διέσπασε καθοδικά τον απλό κινητό μέσο των 30 εβδομάδων. Ενδεχόμενη καθοδική διαφυγή από το σχηματισμό, θα έχει ως ελάχιστο στόχο τα 2995 δολάρια, διατηρώντας τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Αρνητική διαγραμματική εξέλιξη θα επιφέρει τυχόν διάσπαση αυτού του επιπέδου, ωθώντας τη μετοχή αρκετά χαμηλότερα στη στήριξη των 2450 μονάδων. Αντίθετα, ανοδική διαφυγή από το τρίγωνο, θα τεστάρει τα υψηλά των 3552 δολαρίων και η υπέρβασή τους θα δώσει νέα ιστορικά υψηλά. 

FACEBOOK – FB   ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Μετά την κίνηση από τα χαμηλά του περσινού Μαρτίου και τη δυναμική κίνηση μέχρι τα υψηλά του Αυγούστου του 2020 στα 304 δολάρια, η μετοχή έχοντας διασπάσει καθοδικά τον απλό κινητό μέσο των 30 εβδομάδων κινείται εντός καθοδικού τριγώνου με στήριξη τα 244 δολάρια. Καθοδική διαφυγή από τον τριγωνικό σχηματισμό έχει ως ελάχιστο στόχο τα 224 δολάρια, χωρίς μεταβολή της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Η συνέχιση της ανοδικής κίνησης απαιτεί αρχικά την ανοδική διαφυγή από το τρίγωνο και φυσικά την υπέρβαση των υψηλών των 304 δολαρίων.

TESLA –TSLA   ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Τα 900 δολάρια αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη συνέχεια της κίνησης που δημιούργησε ένα σχηματισμό αντιστροφής που ενεργοποιήθηκε με την καθοδική διάσπαση των 780 δολαρίων, πιέζοντας τον τίτλο σε χαμηλότερα επίπεδα. Η γραμμή τάσης  R1 παρέχει σημαντική στήριξη στην ανοδική τάση της μετοχής  και αν χαθεί θα προσεγγιστεί η στήριξη των 503 δολαρίων. Παράλληλα με τη γραμμή τάσης, κινείται και ο απλός κινητός μέσος των 30 εβδομάδων. Μόνο η ενδεχόμενη υπέρβαση των υψηλών θα προσδώσει νέα ορμή στην ανοδική κίνηση του τίτλου.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.