8ος χρόνος, ημέρα 2482η
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Νέο χτύπημα στα crypto: Η Vauld ανέστειλε τις συναλλαγές

Νέο χτύπημα στα crypto: Η Vauld ανέστειλε τις συναλλαγές

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Vauld έγινε το τελευταίο θύμα της βουτιάς στις τιμές των κρυπτονομισμάτων αφού διέκοψε όλες τις αναλήψεις, τις συναλλαγές και τις καταθέσεις στην πλατφόρμα του και διερευνά πιθανές επιλογές αναδιάρθρωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vauld, Darshan Bathija, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει «οικονομικές προκλήσεις» λόγω των «άστατων συνθηκών της αγοράς, των οικονομικών δυσκολιών βασικών εταίρων που μας επηρεάζουν αναπόφευκτα και του τρέχοντος κλίματος της αγοράς» που έχει οδηγήσει τους πελάτες να αποσύρουν πάνω από 197,7 εκατ. δολάρια από την πλατφόρμα από τις 12 Ιουνίου.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη δήλωσε, όπως μεταδίδει το CNBC, ότι συνεργάζεται με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της να «διερευνήσει και να αναλύσει όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων πιθανών επιλογών αναδιάρθρωσης, που θα προστατεύουν καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων της Vauld».

Η κίνηση της Vauld να σταματήσει τις αναλήψεις έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου ο CEO είπε ότι η εταιρεία «συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά παρά τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς». Σε μια ανάρτησή του στις 16 Ιουνίου, ο Bathija είπε ότι οι αναλήψεις «διεξάγονται ομαλά και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει στο μέλλον».

Το Bitcoin κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοσή του από το 2011. Δισεκατομμύρια δολάρια εξανεμίστηκαν από την αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων στο τρίμηνο.

Πολλά νομίσματα σημείωσαν πτώση που ξεπέρασε το 60%, ενώ τα περισσότερα altcoins αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας με ελάχιστο όγκο συναλλαγών.

Το κραχ της αγοράς των crypto έχει αποκαλύψει ελαττώματα σε μια σειρά από projects και επιχειρηματικά μοντέλα. Τον Μάιο, το αλγοριθμικό stablecoin terraUSD κατέρρευσε συμπαρασύροντας και το token Luna. Εν τω μεταξύ, ένα από τα διασημότερα hedge funds στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, δύσκολα θα αποφύγει την χρεοκοπία καθώς, αθέτησε την πληρωμή δανείων ύψους 660 εκατομμυρίων δολαρίων.