Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενώ αυξάνονται τα κρούσματα της επιδημίας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενώ αυξάνονται τα κρούσματα της επιδημίας

Μικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς εντείνεται η ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ενώ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει καταγραφεί σε μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες.

Πιο αναλυτικά, στην Ιταλία, η οποία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 12 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 374. Παράλληλα, στην Γαλλία καταγράφηκε και ο δεύτερος θάνατος από την επιδημία, ενώ τα πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αυστρία, την Ελβετία και την Κροατία. Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται και στην Γερμανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας επέστησαν την προσοχή στους πολίτες, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο της ευρείας εξάπλωσης της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας στην χώρα.

Ωστόσο, στην ηπειρωτική Κίνα, από όπου και ξεκίνησε η διασπορά της επιδημίας, τα νέα κρούσματα ανήλθαν την Τρίτη σε 406, εντείνοντας την πεποίθηση πως η εξάπλωση του ιού έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, την ώρα που η μία μετά την άλλη οι περιφέρειες της χώρας άρουν σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε χωρίς ουσιαστική μεταβολή στις 404,62 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε απώλειες 0,12% και έκλεισε στις 12.774,88 μονάδες, ενώ στον αντίποδα κέρδη 0,09% κατέγραψε ο δείκτης CAC 40 που έκλεισε στις 5.684,55 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 7.042,47 μονάδες, με άνοδο 0,35%, ενώ στην Ιταλία ο δείκτης FTSE MIB ανέκαμψε μετά τις σημαντικές απώλειες των προηγούμενων ημερών. Πιο αναλυτικά, το χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραψε άνοδο 1,44% και έκλεισε στις 23.422,54 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 9.316,80 μονάδες, με κέρδη 0,71%.