Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Εναλλαγές προσήμων και επιφυλακτικές κινήσεις χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα  συναλλαγών στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,25% και κινείται στις 369,96 μονάδες με τους επιμέρους κλάδους του να εμφανίζουν μικτά πρόσημα.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,37% και βρίσκεται στις 13.047 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,06% στις 5.012 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% και κινείται στις 6.000 μονάδες.

Θετική εικόνα επικρατεί στις αγορές περιφέρεια, καθώς στην Ιταλία όπου ο FTSE MIB κινείται με κέρδη 0,7% στις 19.979 μονάδες, ενώ ενώ την καλύτερη εικόνα της ημέρας παρουσιάζει ο ισπανικός IBEX 35 ο οποίος έχει καταγράφει άνοδο 0,9% στις 7.151 μονάδες.

Χτες, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, παρουσίασε την αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της, με βασικό άξονα τη "στοχευμένη" υπέρβαση του ορίου 2% του πληθωρισμού, κάτι που θεωρητικά έχει θετική επίδραση στις μετοχές.

Την ίδια ώρα όμως, το κλίμα στις σημερινές συναλλαγές φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά από τα μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι η πτώση του ΑΕΠ της Γαλλίας στο β' τρίμηνο ήταν 13,8%, ενώ στην Ισπανία οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν σε ετήσια βάση κατά 3,9% τον Ιούλιο.