Μικρή υποχώρηση στο ΧΑ διατηρώντας τις 900 μονάδες

Μικρή υποχώρηση στο ΧΑ διατηρώντας τις 900 μονάδες

Με ελαφρώς διορθωτικές διαθέσεις κινήθηκε το Χρηματιστήριο σήμερα, όπου αφενός ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,06% κλείνοντας στις 903,44 μονάδες, αφετέρου η πλειονότητα των τίτλων είχε μέτριες ρευστοποιήσεις, ή έστω έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος. Έτσι, βρέθηκε στις πρώτες στηρίξεις μεταξύ 903 και 899 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, μετά από 7 αλλαγές προσήμου, (ξανα)βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος στις 12:30 και έκτοτε παρέμεινε εκεί. Οι όγκοι συναλλαγών ήταν μέτριοι στο ταμπλό, εξαιρώντας τις περιπτώσεις πακέτων προσυμφωνημένων στην ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ (33 πακέτα 24.999.440 μετοχών, λόγω του placement στα 2 ευρώ) και στην Ελλάκτωρ (3.33 εκατ. μετοχές σε τιμή 1.5€).

Ιδιαίτερα για την πρώτη περίπτωση, το γεγονός αυτό πίεσε μεν τη μετοχή στο ταμπλό, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, ωστόσο δεν κρίνεται πως πρόκειται για ένα εταιρικό γεγονός που θα επηρεάσει την υγεία της εταιρίας, ούτε φυσικά και την ισχυρή της ανοδική τάση. Εξάλλου, και όλος ο όμιλος Viohalco βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση μεσοπρόθεσμα, ενώ και η επιτυχία του εγχειρήματος ακριβώς μετά και τη διανομή μερίσματος (14 Απριλίου) μεταφράζεται θετικά για τους μετόχους.

Κατά τα λοιπά, οι περισσότεροι τίτλοι βρέθηκαν πέριξ των κοντινών στηρίξεων, χωρίς να πειραχθεί το επιθετικό momentum τους, δίδοντας παράλληλα και ευκαιρίες εισόδου. Mytilineos, Viohalco, Cenergy, Performance, Profile, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ είναι μονάχα λίγες από τις ενδιαφέρουσες επιλογές, χωρίς σειρά προτίμησης.

Από τις 25 μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόλις 7 έκλεισαν ανοδικές (Πειραιώς, Lamda, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ), με τις δύο τελευταίες να προσελκύουν και τους υψηλότερους (μέτριους) τζίρους εκτός τραπεζικών χαρτιών και εκτός Ελλάκτωρ λόγω του προαναφερθέντος πακέτου.

Η Πειραιώς εμφάνισε έντονη ποσοστιαία διακύμανση, καθώς ενώ έκανε τη διαδρομή προς το limit up (μεγ. +26,8% σήμερα, επέστρεψε στο 0 (ελάχ. -0,23%) για να κλείσει τελικά στο +4,41% αφού πρώτα ξαναπήγε έως +9,05%.

Η συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη και ενδέχεται να συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον, καθόσον οι «νέοι» μέτοχοι μετά την ΑΜΚ δεν έχουν ακόμα χαρτιά στα χέρια τους, όντας μάλιστα με υπερκέρδη εάν εξάσκησαν πλήρως τα δικαιώματα στη συμμετοχή.

Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή των 3.30 ευρώ συνιστά σημαντικότατη αντίσταση για τη μετοχή, με τις περισσότερες πιθανότητες να δείχνουν ότι θα παραμείνει υψηλότερα της μέσης τιμής κτήσης των παλαιών μετόχων που συμμετείχαν στη διαδικασία, τουλάχιστον έως την εισαγωγή των μετοχών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μέτρια διορθωτικά κινήθηκαν και οι ευρωαγορές εντός ουδέτερου βραχυπρόθεσμου τέμπο, ενώ και οι ΗΠΑ προς το παρόν δείχνουν αδιάφορες με μικρά αρνητικά πρόσημα σε όλους τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες τους.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες