7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Μικρή υποχώρηση από τα ρεκόρ στην Wall Street

Μικρή υποχώρηση από τα ρεκόρ στην Wall Street

Με ήπιες απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς μία ημέρα μετά τα νέα ρεκόρ για τους δύο εκ των τριών, και τους επενδυτές να δείχνουν ότι τοποθετούνται με γνώμονα την κατοχύρωση των κερδών ενός ακόμα ιδιαίτερα ισχυρού μήνα, ο έβδομος συνεχόμενος ανοδικός για τον S&P 500 του οποίου τα κέρδη για το σύνολο του Αυγούστου ξεπερνούν το 4%.

Από τις αρχές του 2021 άλλωστε ο διευρυμένος δείκτης έχει κλείσει με ιστορικό υψηλό 53 φορές, ενώ σήμερα κινείται στις 4.519 μονάδες με μικρή πτώση 0,2%. Παρομοίως, ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq μετά το ιστορικό υψηλό χτες σήμερα υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,18% κινούμενος στις 15.237 μονάδες αλλά για το σύνολο του μήνα παρουσιάζει ένα θηριώδες +4%, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης ακολουθεί με πιο ήπια απόδοση +1,3% σε επίπεδο μήνα και σήμερα σημειώνει πτώση 0,3% στις 35.303 μονάδες.

Επιπλέον, οι επτά διαδοχικοί ανοδικοί μήνες για τον S&P 500 θα σημάνουν το μεγαλύτερο θετικό σερί του από το 2017, όταν τότε φτάσει τους δέκα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης και τώρα έχει εννιά στους δέκα ανοδικούς μήνες.

Σε αυτό το κλίμα, ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων παγκόσμιας διαχείρισης πλούτου στην UBS, σημειώνει ότι «πιστεύουμε πως το momentum της ανάκαμψης διατηρείται άθικτο, καθώς και ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου για τις μετοχές».

«Το ράλι του S&P 500 στηρίζεται από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη», προσθέτει, συμπληρώνοντας ότι «καθώς διευρύνεται η οικονομική ανάκαμψη αναμένουμε ότι οι κυκλικοί τομείς, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων της ενέργειας και των χρηματοπιστωτικών, θα λάβουν προβάδισμα».

Ο ίδιος προβλέπει μάλιστα ότι ο S&P 500 θα ενισχυθεί κατά 1,6% ακόμα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα φτάσει τις 5.000 μονάδες στα τέλη του 2022.

Κατά τα άλλα, στις εταιρικές κινήσεις της ημέρας, η Walgreens Boots Alliance προσπαθεί να δώσει ώθηση στον Dow Jones καθώς ενισχύεται κατά 1,8%, ωστόσο ο δείκτης δέχεται πίεση από τους τίτλους των Nike και Dow που υποχωρούν άνω του 1%, ενώ με απώλειες 0,9% κινείται και η Apple που υπεραπέδωσε χτες.

Σε «βαρίδι» της συνεδρίασης γενικότερα εξελίσσεται η μετοχή της Zoom, η οποία πραγματοποιεί βουτιά άνω του 15% μετά τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που έδειξαν καθοδικούς ρυθμούς στην αύξηση των εσόδων της, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην κορυφή του S&P 500 βρίσκεται η Moderna με +2,9%, ενώ στήριξη στον Nasdaq - εκτός της προαναφερθείσας- δίνει η NetEase με ράλι σχεδόν 5%.