Mικρές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες

Mικρές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες

Άλλη μια συνεδρίαση με μέτριους συναλλακτικούς όγκους και μικρό εύρος διακύμανσης ήταν η σημερινή στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης (+0,1% στις 800,76 μονάδες) προσπάθησε να κερδίσει εκ νέου τις 803 μονάδες, παρόλα αυτά το κλείσιμο δεν έπεισε για τη συνέχεια. Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά με μια προσεκτική ματιά στον τραπεζικό κλάδο.

Ο ΔΤΡ (+1,73%) άνοιξε με όρεξη διασπώντας βραχυπρόθεσμα επίπεδα αντίστασης. Πέραν αυτού, ενδοσυνεδριακά διόρθωσε ως «όφειλε» και επιβεβαίωσε τη διάσπαση, ώστε να παρατηρείται μια ανυπομονησία για νέα ανοδική κίνηση, με στόχο τις 546 μονάδες. Και εδώ θα ήταν ιδανικό να αυξηθούν οι όγκοι, αν και ποσοστιαία οι τράπεζες προσέλκυσαν σχεδόν το 42% του συνολικού τζίρου, κάτι που έχει τη σημασία του, τουλάχιστον σε σχετική προσέγγιση.

Επί τούτου, η Alpha Bank (+1,35%) δεν ανησύχησε για το σημαντικό 0,85, η ΕΤΕ (+4,83%) έκλεισε στα υψηλά ημέρας με καλή συμπεριφορά στα επίπεδα της κίνησης, ενώ και η Eurobank (+0,77%), παρόλο που έχει το καλύτερο μεσοπρόθεσμο στήσιμο, έδειξε κόπωση στα υψηλά της χτυπώντας στην αντίσταση των 0,61. Τέλος, η πιο αδύναμη Πειραιώς (-2,61%) πισωπάτησε εκ νέου, υπενθυμίζοντας ότι το τελευταίο της οχυρό είναι τα 1,02 ευρώ.

Οι υπόλοιπες δεικτοβαρείς δεν έδωσαν κάποιο σημαντικό δεδομένο, κυρίως λόγω του ότι παρέμειναν αφενός πέριξ του αμετάβλητου, αφετέρου εντός επιπέδων - που συνεχώς παρατηρούμε στο live.

Κρίσιμη είναι τέλος, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η κατοχύρωση του επιπέδου των 1.930 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ενώ αντέδρασε τεχνικά μετά τη χθεσινή του ανοδική διάσπαση, ωστόσο δεν έκλεισε καλά (+0,2%).

Παρόμοια εικόνα υπήρξε και στις διεθνείς αγορές, που έχουν κολλήσει μεταξύ του γνωστού εύρους τιμών και τους τζίρους να είναι παρόμοια μέτριοι (σε αναλογία βεβαίως). Είναι προφανές ότι οι χρηματαγορές περιμένουν μια αφορμή για νέα κίνηση τόσο σε όγκο όσο και σε απόδοση.