Μικρά πρόσημα αλλά και νέα ρεκόρ για Dow - Nasdaq στη  Wall

Μικρά πρόσημα αλλά και νέα ρεκόρ για Dow - Nasdaq στη Wall

Σε επιφυλακτικές κινήσεις προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά εν αναμονή των εξελίξεων γύρω από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, ωστόσο η μικρή άνοδος που κατέγραψαν ο Dow Jones και ο Nasdaq τους οδήγησε σε νέα ιστορικά υψηλά.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,1% στις 27.492 μονάδες καταγράφοντας νέο ρεκόρ, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που έκλεισε στις 8.434 μονάδες με οριακή άνοδο μόλις 0,02%. Αντίθετα, μικρή πτώση 0,12% κατέγραψε ο διευρυμένος S&P 500 που ολοκλήρωσε στις 3.074 μονάδες.

Θετική συνεισφορά στην πορεία του Dow Jones είχε η μετοχή της Boeing που ενισχύθηκε κατά 2% έπειτα από την δήλωση του CEO της εταιρεία ότι δεν θα δοθούν μπόνους την τρέχουσα σεζόν.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών πάντως έχει επικεντρωθεί στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας, με το Πεκίνο να ασκεί πιέσεις στον Πρόεδρο Τραμπ να άρει τους δασμούς σε εξαγώγιμα κινεζικά προϊόντα αξίας 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επέβαλε τον Σεπτέμβριο, ως επισφράγιση ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης στην επικείμενη σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία.

Οι Financial Times επίσης αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να προβεί σε άρση των συγκεκριμένων δασμών ως ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να καταλήξουν οι δύο πλευρές το ταχύτερο δυνατόν στην επίτευξη συμφωνίας.

Παράλληλα, δημοσίευμα του CNBC ανέφερε πως ήδη αναζητείται η τοποθεσία στην οποία θα συναντηθούν ο Πρόεδρος Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του προκειμένου να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μιας εμπορικής συμφωνίας η οποία θα ρυθμίζει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, θέτοντας τέλος στη 18μηνη διένεξη με την εκατέρωθεν επιβολή δασμών, η οποία επιβάρυνε το ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, η μετοχή της Uber Technologies πραγματοποίησε βουτιά σχεδόν 10%, με την εταιρεία να ανακοινώνει απώλειες για ακόμα ένα τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Kroger Co έκανε άλμα 11,4% με την εταιρεία να ανακοινώνει την έναρξη επαναγοράς μετοχών ύψους ενός δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα είχαν κλείσει και οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.