Μικρά κέρδη στη Wall - Αισιοδοξία για το εμβόλιο

Μικρά κέρδη στη Wall - Αισιοδοξία για το εμβόλιο

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται όλοι καθώς οι επενδυτές υποδέχονται όλο και πιο αισιόδοξα νέα για τα πιθανά εμβόλια κορονοϊού, παρόλο που τα νέα κρούσματα αυξάνονται και τα κράτη επιβάλλουν νέους περιορισμούς.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχονται οι επιλογές του Τζο Μπάιντεν για πρόσωπα -κλειδιά την κυβέρνησή του. Μάλιστα  σύμφωνα με την WSJ η Τζάνετ Γέλεν, πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), είναι η επιλογή του για το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Εφόσον τα σενάρια επιβεβαιωθούν, πάντως, η Γέλεν θα καταστεί η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στην αμερικανική ιστορία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε  άνοδο 1,12% ή 327 μονάδων κλείνοντας στις 29.591 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500  κερδισε  0,5% στις 3.577 μονάδες. Με μικρότερα κέρδη 0,22%  ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο τεχνολογικός Nasdaq στις 11.880 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Μοντσέφ Σλάουι, επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με την ονομασία Operation Warp Speed, ανακοίνωσε ότι οι πρώτες δόσεις εμβολίου Covid-19 θα μπορούσαν να διατεθούν σε συγκριμένους αποδεκτές από τις 11 Δεκεμβρίου.

Στα τελευταία νέα επί του θέματος, σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν έως και 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του ιού.

Τα νέα αυτά έρχονται την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν τα 12 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί ταξιδεύουν για τις επερχόμενες διακοπές των Ευχαριστιών και υφίστανται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός μάλλον θα αυξηθεί σημαντικά.

Αρκετές πολιτείες έχουν αντιδράσει στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων υιοθετώντας περισσότερους περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις.