Μετοχές που αξίζει να δούμε μετά τη διόρθωση του ΧΑ

Μετοχές που αξίζει να δούμε μετά τη διόρθωση του ΧΑ

Με δεδομένη τη γενικότερη επενδυτική πεποίθηση να λαμβάνουμε αγοραστικές θέσεις σε ανοδικές τάσεις με κάθε ευκαιρία διόρθωσης, η εβδομάδα που πέρασε έδωσε την ευκαιρία αυτή στους υποψήφιους αγοραστές.

Συνεχίζοντας δε τη σκέψη αυτή, εστιάζουμε πάντα σε μετοχές που ήδη έχουν ακολουθήσει την ισχύουσα τάση, ακόμα και αν έχουν υπεραποδώσει και θεωρούμε - λανθασμένα - ότι «έδωσαν αυτό που είχαν να δώσουν», σε αντιδιαστολή με την επίσης λανθασμένη σκέψη να προτιμήσουμε άλλες που υποαπέδωσαν, διότι «χρωστούν».

Με βάση τα παραπάνω, παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες από αυτές, χωρίς βεβαίως αυτή η λίστα να είναι εξαντλητική, καθώς όπως έχουμε παρακολουθήσει τόσο καιρό, οι περισσότερες εισηγμένες έχουν εξαιρετική συμπεριφορά και πιθανότητες συνέχισης μεσοπρόθεσμα.

Μετοχές που αξίζει να δούμε μετά τη διόρθωση

ΔΕΗ

Τα 8,85 ευρώ θεωρούνται πλέον υπερπουλημένα επίπεδα, αρχικά για μια αντίδραση προς τα 9,05, ωστόσο εφόσον κατοχυρωθεί το επίπεδο 9,10 (ωριαίο κλείσιμο), η μετοχή θα επανέλθει σε τροχιά για τα 9,60, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι στόχος για το 2021 είναι η περιοχή των 10,80 - 11 ευρώ. Βασική στήριξη τα 8,50.

ΕΧΑΕ

Μια μετοχή που πάντα βρίσκεται στις επενδυτικές προτιμήσεις, αφενός λόγω του μοναδικού χαρακτήρα του αντικειμένου του, αφετέρου λόγω της υγείας της εταιρίας (χρηματοοικονομικά). Τα ΕΧΑΕ βρίσκονται ακόμα σε ελκυστικά επίπεδα, καθόσον στοχεύουν μεσοπρόθεσμα στα 4,80 - 4,90 ευρώ, ενώ η πρόσφατη διάσπαση των 4,10 και η χθεσινή προσέγγιση αυτών ως επιβεβαίωση, δίνουν ένα πρώτο σημείο εισόδου. Βασική στήριξη τα 3,85.

Jumbo

Περιμένουμε πολλά από αυτήν, έχοντας ως διακαή πόθο τα 19 ευρώ, με τη θεώρηση ότι η εταιρία επλήγη μεν από την πανδημία όντας άμεσα εκτεθειμένη στις συνέπειες των μέτρων κοινωνικής προστασίας, εξού και η χαμηλή της αποτίμηση, ωστόσο εμφάνισε σημαντική ανθεκτικότητα στα χρηματοοικονομικά της, οπότε τα καλύτερα έπονται.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν ομολογουμένως κακή, διότι έχασε το βραχυπρόθεσμο ανοδικό της momentum με τη διάσπαση των 15,50 ευρώ και την απώλεια των επιπέδων όπου έλαβε χώρα η υπέρογκη συναλλακτική δραστηριότητα της 18 Μαρτίου.

Κλαδικά, έχουμε βασικά τον κλάδο πληροφορικής. Ο κλάδος υπεραποδίδει εν συνόλω, έχοντας ως ισχυρούς συμμάχους τον όγκο κεφαλαίων που εισέρχονται (ή θα εισέλθει) μέσω των εταιριών του και την υφιστάμενη παγκόσμια τάση που ευνοεί αυτόν.

Η Ελλάς εκπροσωπείται από κυρίως από τις εισηγμένες Infoquest (ΚΟΥΕΣ), Epsilon Net (ΕΠΣΙΛ), Entersoft (ΕΝΤΕΡ), Βyte Computer (ΒΥΤΕ), Performance (ΠΕΡΦ), Profile (ΠΡΟΦ), Ίλυδα (ΙΛΥΔΑ), Ιdeal (ΙΝΤΕΚ) και Space Hellas (ΣΠΕΙΣ).

Και οι 9 έχουν υψηλότατες αποδόσεις σε κάθε χρονικό ορίζοντα, με τις 8 να υπεραποδίδουν του ΓΔ (πλην της Profile) ενώ 4 βρίσκονται στην πρώτη 10άδα των μετοχών που έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις στην κύρια αγορά (6 στις 20 σε όλο το ταμπλό). Η Performance μάλιστα δεν βρίσκεται στην κύρια αλλά στην εναλλακτική, έχοντας εντυπωσιακές αποδόσεις και εκείνη (+101,87% στο εξάμηνο και +294,16% στο έτος).

Οι μετοχές αυτές λοιπόν πρέπει να βρίσκονται στο στόχαστρο. Όλες έχουν ανοδικά διαγράμματα, όλες έχουν πολύ ισχυρά χρηματοοικονομικά (δυστυχώς κάποιες πολύ εκτεθειμένες στα άυλα περιουσιακά) και οι περισσότερες έχουν αποκτήσει (ή ήδη είχαν) πολύ καλή εμπορευσιμότητα.

Τέλος, καλό φαίνεται το στοίχημα στον κατασκευαστικό κλάδο και την ενέργεια, με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ (ειδικά μετά την ολοκλήρωση της επερχόμενης ΑΜΚ του), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μytilineos και την προαναφερθείσα ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ να είναι στην πρώτη γραμμή των «καλών» επιλογών.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.