Με ρεκόρ κλείνει η εβδομάδα στην Wall Street

Με ρεκόρ κλείνει η εβδομάδα στην Wall Street

Με κέρδη κλείνει η εβδομάδα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν με αισιοδοξία τα ισχυρά εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που σηματοδοτούν την επιστροφή σε θετικό έδαφος στην οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones πρόσθεσε 164,68 μονάδες ή 0,5% κλείνοντας στις 34.200,67 με ώθηση από τη μετοχή της Cisco που σημείωσε "άλμα" 2,44%. Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,40% κοντά στις 4.185,47 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,10% στις 14.052,34 μονάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, οι οποίες όλες ανακοίνωσαν ότι ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στα κέρδη του α' τριμήνου. Όπως και η Goldman Sachs, η Morgan Stanley επωφελήθηκε από τους τεράστιους όγκους συναλλαγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με βασική συνιστώσα την εκθετική αύξηση των δημόσιων εγγραφών μέσω SPAC.

Παρομοίως, η μετοχή της PNC Financial είχε κέρδη άνω του 2%, για παρόμοια ανακοίνωση στην οποία δήλωσε ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο για τα έσοδα, όσο και για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του έτους.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο S%P κέρδισε 1,3%, σημειώνοντας έτσι την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εμφάνιση κέρδη της τάξεως του 0,9%.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν άλμα 19% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, όταν οι ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν πλήξει την κατασκευαστική δραστηριότητα. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 οι ενάρξεις κατέγραψαν άλμα 37%. Επίσης, οι κατασκευαστικές άδειες, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 2,7% από τον Φεβρουάριο και 30% από τον Μάρτιο του 2020. 

«Η ώθηση του Dow Jones στις 34.000 μονάδες είναι μήνυμα της "όρεξης" των επενδυτών» ανέφερε ο Peter Essele, από την Commonwealth Financial Network.

Ο Christopher Waller από την Fed ανέφερε σήμερα ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόκειται να απογειωθεί. «Νομίζω ότι η οικονομία είναι έτοιμη να ωριμάσει» δήλωσε στο CNBC σημειώνοντας ότι «έχουμε πολλά να κάνουμε προς αυτό».