Με πλατφόρμα της Profile εξοπλίστηκε η αγγλική τράπεζα Allica Bank

Με πλατφόρμα της Profile εξοπλίστηκε η αγγλική τράπεζα Allica Bank

Συνεχίζει να εξάγει υψηλή τεχνολογία και δικά της προγράμματα πληροφορικής και χρηματοοικονομικού λογισμικού η εταιρεία Profile, καθώς η νέα ψηφιακή τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας Allica Bank εξοπλίστηκε με λύσεις της ελληνικής εταιρείας για Banking, Treasury και διαχείριση κινδύνου.

Πιο αναλυτικά, η Profile Software υλοποίησε επιτυχώς στην Allica Bank, τη νέα ψηφιακή τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις πλατφόρμες FMS.next και RiskAvert, για τη διαχείριση τραπεζικών εργασιών και πιστωτικού κινδύνου. Οι Profile και Allica Bank συνεργάστηκαν στενά ώστε το έργο της τράπεζας να ολοκληρωθεί επιτυχώς σε ιδιαίτερα απαιτητικούς χρόνους.

Το FMS.next είναι το core banking σύστημα της Allica Bank, που εξυπηρετεί τις omni-channel ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες, τη διαχείριση των αποταμιευτικών λογαριασμών και των επιχειρηματικών δανείων που η πλήρως αδειοδοτημένη τράπεζα προσφέρει. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα επιτρέπει στην τράπεζα να σχεδιάζει και να λανσάρει νέα προϊόντα γρήγορα στην αγορά.

Εντός του έτους, η Allica θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία και τις υπόλοιπες λύσεις της Profile, Acumennet για ολοκληρωμένο Treasury Management και το σύστημα πληρωμών FMS.next Payments για τη διαχείριση του συνόλου των πληρωμών της τράπεζας. Οι λύσεις της Profile διασυνδέθηκαν επίσης με διεθνείς λύσεις για Authentication services, Credit Control, KYC/KYB/AML και MIS Reporting. Οι τραπεζικές λύσεις της Profile, υλοποιημένες στο Cloud της Microsoft Azure, αποτελούν θεμελιώδες και κρίσιμο συστατικό στην αρχιτεκτονική της τράπεζας, παρέχοντας στους πελάτες της Allica, τη δυνατότητα online και ολοκληρωμένης διαχείρισης των λογαριασμών και συναλλαγών τους.

Με αφορμή την παράδοση αυτού του έργου, ο κ. Simon Bateman, CIO στην Allica σημείωσε: «Συνεργαζόμαστε με την Profile από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας της Allica Bank, και τη θεωρούμε αξιόπιστο συνεργάτη μας που έχει συνδράμει στη δημιουργία της τράπεζας. Δουλέψαμε από κοινού με την ομάδα της Profile, έχοντας κατά νου την επίτευξη τολμηρών στόχων που είχαν απαιτητικούς χρόνους υλοποίησης. Η Profile θα συνεχίσει να μας υποστηρίζει όσο θα επεκτείνουμε το εύρος των τραπεζικών μας προϊόντων που εστιάζουν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και CEO της Profile Software κ. Μπάμπης Στασινόπουλος, σημείωσε πως «η τραπεζική πλατφόρμα της Profile έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις ψηφιακές τράπεζες (digital banks) και σε νεοσύστατους οργανισμούς να αξιοποιούν την αρθρωτή αρχιτεκτονική και την cloud τεχνολογία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γρήγορη απόδοση επένδυσης (ROI) όσο μεγαλώνει η επιχείρηση.

Παραδώσαμε γρήγορα στην Allica Bank, ένα αξιόπιστο σύστημα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη. Βλέπουμε την Allica στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως ένα μακροχρόνιο συνεργάτη και πολύτιμο πελάτη, για τη δημιουργία της νέας γενιάς digital SME banking. Το έργο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τραπεζικό τομέα της χώρας.»