Κέρδη ρεκόρ οκτώ μηνών για το πετρέλαιο

Κέρδη ρεκόρ οκτώ μηνών για το πετρέλαιο

Σε υψηλό πολλών εβδομάδων και με τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από την την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου.

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών αυτών οφείλεται στις ενδείξεις που λαμβάνουν οι επενδυτές ότι ο OPEC ίσως διατηρήσει τις μειώσεις στην παραγωγή του μαύρου χρυσού και μέσα στο 2019.

Στην άνοδο της του πετρελαίου συνέβαλαν επίσης οι ανησυχίες για πιθανή επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με το Ιράν και τη Βενεζουέλα μετά την τοποθέτηση στη θέση του νέου συμβούλου εθνικής ασφάλειας του θεωρούμενου ως «ιέρακα» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, John Bolton
 
Σε αυτό το πλαίσιο το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε 1,58 δολ. ή 2,5%, για να κλείσει στα 65,88 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο περίπου 5,6%, σύμφωνα με στοιχεία από το FactSeet.

Αντίστοιχα, το αργό τύπου Brent κατέγραψε κέρδη της τάξεως των 1,54 δολ. ή 2,2% και έκλεισε στα 70,45 δολ. το βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά που το Brent κλείνει πάνω από τα 70 δολ. από τα τέλη Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο σημείωσε κέρδη 6,4%.