Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall

Με τους S&P 500 και Nasdaq σε ιστορικό υψηλό και τον Dow Jones να έχει κερδίσει πάνω από 100 μονάδες ολοκλήρωσε τη σημερινή της συνεδρίαση η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τις επιδόσεις του τεχνολογικού τομέα καθώς οι φόβοι για τον νέο κορονοϊό στην Κίνα δείχνουν να υποχωρούν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 29.348 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,47% και κατέγραψε νέο ρεκόρ στις 3.386 μονάδες, όπως και ο τεχνολονικός Nasdaq που «άκουσε» το καμπανάκι της λήξης στο ιστορικό υψηλό των 9.817 με άνοδο 0,87%.

Σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά έδωσε η μετοχή της Apple, η οποία διέγραψε τις χτεσινές απώλειες έπειτα από την προειδοποίηση που εξέδωσε για τα κέρδη της λόγω κορονοϊού, καταγράφοντας κέρδη 1,45% .

Παράλληλα, η Tesla πραγματοποίησε ακόμα ένα ράλι με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 6,5%, αφότου αναλυτής της Piper Sandler αναβάθμισε την τιμή στόχο της μετοχής της στα 928 δολάρια από τα 729 δολάρια προηγουμένως.

Στο μέτωπο του νέου κορονοϊού, όπου είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών το τελευταίο διάστημα, προσπαθώντας να προβλέψουν τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, ο απολογισμός των νεκρών από τον Covid-19 ανήλθε στους 2.004 στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, καταγράφτηκαν 1.749 νέα κρούσματα, στον χαμηλότερο αριθμό όμως που έχει καταγραφεί από την 29η Ιανουαρίου.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου κατέγραψαν την υψηλότερη τιμή των τελευταίων τριών εβδομάδων με το ευρωπαϊκό Brent να συμπληρώνει μάλιστα την έβδομη ανοδική του συνεδρίαση, όπως και ο χρυσός που είδε την τιμή του να ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Τέλος, με σημαντικά κέρδη είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές τους το απόγευμα και οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες.