ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

Ισχυρή διόρθωση στο ΧΑ, διατηρείται η μεσοπρόθεσμη τάση

Ισχυρή διόρθωση στο ΧΑ, διατηρείται η μεσοπρόθεσμη τάση

Η σημερινή συνεδρίαση έχει - προς το παρόν - διορθωτικό χαρακτήρα, καθώς αφενός ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες -1,64% εν μέσω ανοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης, αφετέρου και κυριότερο, οι όγκοι συναλλαγών φαίνονται μειωμένοι του μεσοσταθμικού.

Η παραπάνω συμπεριφορά, εφόσον διατηρηθεί ως έχει, συνιστά συνηθισμένη εικόνα σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να εξάγεται το λογικό συμπέρασμα ότι δίδονται ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μάλιστα, παρόλο που ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε οριακά επίπεδα στήριξης στις 890 μονάδες, έχοντας προσωρινά χάσει το βραχυπρόθεσμο ανοδικό momentum, μεσοπρόθεσμα ωστόσο υπάρχει ανοχή. Σε αυτό το πλαίσιο δεν απειλείται το θετικό κλίμα, ενώ οι 890 μονάδες δίνουν αρκετές πιθανότητες για αντίδραση με πρώτο στόχο τις 901, έχοντας σαφώς στο μυαλό μας ότι μεσοπρόθεσμα αναμένουμε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Επιμέρους, εξαιρετική συμπεριφορά επιδεικνύει το σύνολο της αγοράς, με τις περισσότερες εισηγμένες να αποδεικνύονται ανθεκτικές στις πωλήσεις. Οι μετοχές που έχουν αποκτήσει ενδιαφέρον στα επίπεδα είναι οι ΔΕΗ (έως 8,50 ευρώ), Ελλάκτωρ (έως 1,28), Eurobank, ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ (έως 2), ΕΧΑΕ (έως 4,15), ΜΠΡΙΚ και Jumbo.

Τέλος, σημειώνεται ότι η διορθωτική κίνηση στο ελληνικό χρηματιστήριο συνάδει και με την αντίστοιχη στις ευρωαγορές, με τους DAX30, eurostoxx 50, eurostoxx 600 και CAC40 να είναι... συντονισμένοι όλοι πέριξ του -2%.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.