Ισχυρή άνοδος σε όλα τα εμπορεύματα - Στο +5% ο χρυσός

Ισχυρή άνοδος σε όλα τα εμπορεύματα - Στο +5% ο χρυσός

Γενικευμένο ράλι αντίδρασης καταγράφει σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των commodities, συνεχίζοντας να έχουν «παράλληλη» συμπεριφορά με την εικόνα των μετοχών στα χρηματιστήρια και να επηρεάζονται από τις ευρύτερες διακυμάνσεις της επενδυτικής ψυχολογίας διεθνώς.

Η δέσμευση της Federal Reverse, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για απεριόριστες αγορές και διάθεση ρευστότητας όσο χρειαστεί για τη μάχη κατά των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, είναι ο κυριότερος καταλύτης σήμερα για την αλλαγή του σκηνικού.

Διεθνώς υπάρχει ένα γενικευμένο ανασκούμπωμα, καθώς τόσο κεντρικοί θεσμικοί φορείς όπως οι κεντρικές τράπεζες, όσο και οι κυβερνήσεις, προβαίνουν σε ρηξικέλευθα και σημαντικά προγράμματα στήριξης των οικονομιών, σε βαθμό που ουδέποτε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, ο χρυσός ενισχύεται εκ νέου κατά 5,91% έχοντας φτάσει στα 1.660 δολάρια η ουγγιά, ενώ το πετρέλαιο Μπρεντ διαπραγματεύεται στα 27,73 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 2,59%.

Ράλι +17,22% καταγράφει το παλλάδιο έχοντας φτάσει στα 1.825 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα (λευκόχρυσος) ενισχύεται κατά 9,09% στα 684,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο άργυρος κερδίζει 5,44% στα 13.985 δολάρια ανά ουγγιά.

Από εκεί και πέρα, το φυσικό αέριο ενισχύεται κατά 3,47%, το πετρέλαιο θέρμανσης +5,86%, ο χαλκός κερδίζει 5,83%, το νικέλιο +2,45%, ο ψευδάργυρος ενισχύεται κατά 1,40%, ο κασσίτερος κατά 3,34%, το βαμβάκι (ΗΠΑ) +3,82% κ.ο.κ.