Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές υπό τον φόβο νέων lockdown λόγω κορονοϊού

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές υπό τον φόβο νέων lockdown λόγω κορονοϊού

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και η λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας έφεραν ανησυχία και ρευστοποιήσεις από τους επενδυτές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε απώλειες 2,08% και διαμορφώθηκε στις 362,91 μονάδες, με τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να οδηγεί την πτώση, σημειώνοντας «βουτιά» 3,1%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 2,49% κλείνοντας στις 12.703,75 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC-40 υποχώρησε κατά 2,11% και διαμορφώθηκε στις 4.837 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και στην Μεγάλη Βρετανία, με τον δείκτη FTSE 100 να σημειώνει πτώση 1,76% υποχωρώντας στις 5.830,50 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 19.070 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 2,74%.

Τέλος, στην Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε την συνεδρίαση στις 6.816 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,44%.

Το κλίμα στις ευρωαγορές επιδεινώθηκε περαιτέρω στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν πολύ μακριά σε συγκεκριμένα θέματα.

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε επίσης και από τις ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας, με τα νέα κρούσματα κορονοϊού να εμφανίζουν και πάλι ραγδαία άνοδο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.