Ισχυρά κέρδη 8% στην Ιαπωνία με στήριγμα την Wall
Ασιατικά χρηματιστήρια

Ισχυρά κέρδη 8% στην Ιαπωνία με στήριγμα την Wall

Άλμα σημείωσαν οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων παίρνοντας τη σκυτάλη από την Wall Street, η οποία χτες κατέγραψε ισχυρά κέρδη με τον Dow Jones να ενισχύεται 2.100 μονάδες στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από το 1933.

Την ώρα που αναμένεται συμφωνία στη Γερουσία για το πακέτο τόνωσης «μαμούθ» 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του νέου κορονοϊού, στην Ασία οι επενδυτές «παρασύρθηκαν» από το κλίμα της αμερικάνικης αγοράς.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία οδήγησε τα κέρδη καθώς πραγματοποίησε άλμα 8,04% για να ολοκληρώσει στις 19.546 μονάδες, με την δεικτοβαρή μετοχή της Fast Retailing να κερδίζει 8,78%. 

Ο Topix της Ιαπωνίας έκλεισε με κέρδη 6,9%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 5,5%.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 3,1% και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 5,5%.

Οι αγορές δείχνουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις πρωτοφανείς για τα ιστορικά δεδομένα παρεμβάσεις των κυβερνήσεων παγκοσμίως.

Η δέσμευση της Federal Reverse, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για απεριόριστες αγορές και διάθεση ρευστότητας όσο χρειαστεί για τη μάχη κατά των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, είναι ο κυριότερος καταλύτης για την αλλαγή του σκηνικού.