Για γερά νεύρα οι διακυμάνσεις της στερλίνας με ευρώ και δολάριο

Για γερά νεύρα οι διακυμάνσεις της στερλίνας με ευρώ και δολάριο

Για γερά νεύρα σήμερα οι διακυμάνσεις στα ζεύγη GBP/EUR και GBP/USD εν μέσω των προσπαθειών να καταλήξουν αυτή τη φορά σε ένα θετικό αποτέλεσμα οι συζητήσεις για το Βrexit.​ O Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε το πρωί την πεποίθηση του​ ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες η Βρετανία και η ΕΕ να εξασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία εντός ημερών. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του  Βρετανού υπουργού  Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο οποίος  δήλωσε πως σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος.

Αργότερα το μεσημέρι όμως δημοσιεύματα στο Reuters που βασίζονται στις δηλώσεις αξιωματούχων έβαλαν πάγο στην αισιοδοξία, καθώς ανέφεραν ότι το  χάσμα που πρέπει ακόμη να γεφυρώσουν οι δύο πλευρές είναι «πολύ ουσιαστικό»., κυρίως  στο ζήτημα της αλιείας.

Μια ιδέα για την πορεία των διαπραγματεύσεων μπορεί να μας δώσει το ζεύγος GBP/EUR  αν καταφέρει να κρατήσει τιμές πάνω από το 1,1070, πόσο μάλλον αν οδηγηθεί σύντομα στο 1,1130.Για το ζεύγος GBP/USD καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ανοδική διάσπαση του 1,3485.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 27 θα συνέλθουν στις 10 και 11 Δεκεμβρίου είτε για να εγκρίνουν μία συμφωνία είτε να συνεχίσουν τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, οπότε έχουμε μέρες συγκινήσεων μπροστά μας.

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται, βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες