Ευκαιρίες στο επώνυμο κόσμημα φέρνει ο οίκος Βέργος

Ευκαιρίες στο επώνυμο κόσμημα φέρνει ο οίκος Βέργος

Ο χρυσός πάντοτε «λάμπει» κι αποτελεί διαχρονικά ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Όταν μάλιστα φέρει τη φροντίδα - και την υπογραφή - ενός οίκου κοσμηματοποιίας αναδεικνύεται σε τεχνούργημα με αξία συλλεκτική. Τέτοια κομμάτια, υψηλής αισθητικής και σε τιμές για κάθε πορτοφόλι, έχει συγκεντρώσει ο Ανδρέας Βέργος για την επόμενη δημοπρασία στο Ζάππειο Μέγαρο (1/6).

Έχοντας μια εμπειρία 30 χρόνων και πλέον στις πωλήσεις έργων τέχνης, σπάνιων βιβλίων και ιστορικών αντικειμένων, ο εγχώριος οίκος ανοίγει το βήμα με προσεκτικές επιλογές στη δευτερογενή αγορά διαμαντιών και υψηλής κοσμηματοποιίας. Ανάμεσα στα αντικείμενα που προβάλλονται στο site του οίκου (vergosauctions.com), έχουμε διαλέξει και σας παρουσιάζουμε μια ενότητα με την υπογραφή φημισμένων κοσμηματοποιών της Ελλάδας, όπως Zolotas, Vourakis, Lalaounis, καθώς και του εξωτερικού όπως ο οίκος Cartier, σε τιμές που παρουσιάζουν και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια τα οποία ανήκαν στην αείμνηστη ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη. Πρόκειται για αγορά της ίδιας κατά τη διάρκεια ταξιδιού σε χώρα της Μέσης Ανατολής, όπως φανερώνει το πιστοποιητικό που τα συνοδεύει (σφραγίδα στα αραβικά). Φιλοτεχνημένα με χρυσό 18 καρατίων, σμαράγδια και διαμάντια, το προσφερόμενο ζευγάρι κλείνει τη δημοπρασία (λαχνός 317) κι εκτιμάται από 15.000 έως 20.000 ευρώ.

Εξαιρετικά ελκυστικό για την αρχική του τιμή (3.000 ευρώ), είναι ένα χρυσό σε κλασική γραμμή σετ σκουλαρίκια και παντατίφ από τον οίκο Vourakis. Εκτός από χρυσό 22 καρατίων, τα μαργαριτάρια είναι φυσικά (λαχνός 278).

Στις 2.000 ευρώ, πάλι με την υπογραφή του Βουράκη, προσφέρεται ένα εντυπωσιακό ζευγάρι σκουλαρίκια με φυσικά μαργαριτάρια, διαμάντια και χρυσό 18 καρατίων (λαχνός 300).

Σε σχέδιο που παραπέμπει σε «μέδουσα» (λαχνός 302), διατίθεται ένα χρυσό ζευγάρι σκουλαρίκια από τον ιστορικό οίκο Zolotas. Σπαρμένο με μικρά διαμάντια, το ζευγάρι ξεκινά στα 1400 ευρώ.

Από έναν άλλο εγχώριο οίκο με ιστορία, έρχεται ένα χρυσό δαχτυλίδι 22 καρατίων. Με τη σφραγίδα του Λαλαούνη, το περίτεχνο δαχτυλίδι έχει αρχική τιμή 500 ευρώ.

Θαυμάσιο είναι και το σχέδιο σε αυτό το Cartier δαχτυλίδι με χιαστό τύπο (crossover) από τη συλλογή Nouvelle Vague. Εκτιμάται από 1200 έως 1600 ευρώ (λαχνός 295).

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού στο Ζάππειο, την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ώρα 6:00μ.μ., ενώ το διάστημα 29-31 Μαΐου θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση ανοιχτή για το κοινό. Όλα τα κοσμήματα με σχετικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ. Λάβετε ακόμη υπόψη ότι η πώληση θα πραγματοποιηθεί online μέσω της ιστοσελίδας του Βέργου.