7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Wall Street

Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς ο S&P 500 αδυνατεί για ακόμα μία συνεδρίαση να κατοχυρώσει νέο ιστορικό υψηλό αν και απέχει λίγες μόνο μονάδες, ενώ οι επενδυτές δείχνουν ότι θα περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό προκειμένου να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με μικρές απώλειες 0,22% στις 34.555 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που πλησίασε στο άνοιγμα λιγότερο από 2 μονάδες από το ρεκόρ των 4.238, αλλά στη συνέχεια πέρασε σε αρνητικό πρόσημο και πλέον κινείται στις 4.224 μονάδες με οριακή πτώση 0,04%.

Αντίθετη πορεία ακολουθεί ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που σημειώνει άνοδο 0,4% και κινείται στις 13.934 μονάδες, έχοντας σε θέση οδηγού την Marvell με κέρδη άνω του 5%, ενώ η Amazon ενισχύεται κατά 1,75%.

Η Delta AirLines σημειώνει άνοδο 2% αφότου ο οίκος Jefferies αναβάθμισε τον τίτλο της, ενώ και η Boeing κινείται ανοδικά εν μέσω γενικότερης αισιοδοξία για ευρύτερο άνοιγμα του κλάδου των αεροπορικών ταξιδιών.

Παράλληλα, η μανία των «μετοχών του Reddit» δείχνει να εξαπλώνεται και σε άλλους τίτλους, με την Clover Health στο σχεδόν +70% ενώ το ράλι της Wendy’s «περιορίζεται» στο +15%.

Γενικότερα, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, καθώς πληθαίνουν ξανά οι εκτιμήσεις πως ενδεχόμενη άνοδος του πληθωρισμού θα πιέσει την Fed να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο την απόσυρση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας.