Ελεγχόμενη διόρθωση μετά την ανοδική έκρηξη στο Χ.Α

Ελεγχόμενη διόρθωση μετά την ανοδική έκρηξη στο Χ.Α

Η αγορά παρέμεινε διστακτική στο σύνολό της μετά το χθεσινό ράλι, με τον ΓΔ να διορθώνει στις 651,78 μονάδες, -0,57% (25ρης -0,16%), καταγράφοντας αρκετά αυξημένους όγκους συναλλαγών πέριξ των 90 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να απορροφηθούν τα σημαντικά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον παρέμεινε εστιασμένο σε τίτλους που κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν υποχωρήσει αισθητά υπό το βάρος των οικονομικών απωλειών της πανδημίας. Έτσι η μετοχή της Aεροπορίας Aιγαίους κινήθηκε επιθετικά το πρωι καταγράφοντας τιμές άνω των 4 ευρώ, και δίδοντας ενδοσυνεδριακά και την επιβεβαίωση από την πρόσφατη ανοδική διάσπαση στην περιοχή των 3,66-3,68 ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ επίσης ιδιαίτερα ανθεκτικός, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του την είδηση για χρηματοδότηση της Sazka Group (που ελέγχει το 43% του ΟΠΑΠ) από την Apollo Global Management.

Ο όμιλος Στασινόπουλου συνέχισε το παραδοσιακό ράλι Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου λόγω ενοποιημένων αποτελεσμάτων, και η ΒΙΟ κατέγραψε νέα υψηλά τοπικά, με κύρια στήριξη τα 3 ευρώ και στόχο πέριξ των 3,55 ευρώ. Η Cenergy συνεχίζει να χαρίζει χαμόγελα, κινούμενη απτόητη και χωρίς διόρθωση, με πρώτη επιθετική στήριξη τα 1,66 ευρώ.

Ο όμιλος Περιστέρη παρέμεινε συμπαγής χωρίς εξάρσεις, με τις μετοχές του (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή) να έχουν αποκτήσει σοβαρότατη επενδυτική βάση, σύμφωνα τουλάχιστον με τη συμπεριφορά των μετοχών το τελευταίο διάστημα.

Τα διυλιστήρια ΜΟΗ και ΕΛΠΕ διατήρησαν την περιοχή της διάσπασης από το πολύμηνο καθοδικό σπιράλ, με τη ΜΟΗ ιδιαίτερα να είναι στο στόχαστρο, καθώς τα μεσάνυχτα αναμένουμε την αναθεώρηση της σύνθεσης του MSCI Greece Index (USD). Συγκεκριμένα, αφενός οι τιμές άνω των 9 ευρώ δείχνουν επιθετική διάθεση, αφετέρου η ενδεχόμενη παραμονή της μετοχής στον εν λόγω δείκτη απομακρύνει τον κίνδυνο έκτακτων εκροών, υπενθυμίζοντας ότι συμμετέχει με 9% στη σύνθεση από τον Μάιο.

Παραμένοντας στον MSCI, ο ΟΤΕ έχοντας και τη μεγαλύτερη στάθμιση (45%), μολονότι δεν ακολουθεί τη μεταβλητότητα των υπολοίπων δεικτοβαρών, μολαταύτα παραμένει ίσως η καλύτερη επενδυτική επιλογή συγκριτικά, και το 12.60 είναι μια ενδιαφέρουσα στήριξη για τη συνέχεια.

Η ΔΕΗ επίσης στέκεται στα υψηλά της κίνησης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έχοντας μάλιστα και τις μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου. Ο τραπεζικός πισωγύρισε (-1,80% στις 303,96 μονάδες), δίδοντας ευκαιρία για επανατοποθέτηση για όσους δεν πρόλαβαν το ανοδικό τίναγμα και αναζητούν επιπλέον μεταβλητότητα.

Η μετοχή των Jumbo δεν κατάφερε να διασπάσει τη σοβαρή μεσοπρόθεσμη αντίσταση στα 15 ευρώ, ωστόσο θέλει την προσοχή των αγοραστών διότι πρώτον ήταν αρκετά πιεσμένη λόγω της έκθεσης με το λιανικό εμπόριο και τις εξαγωγές και δεύτερον τα αξιοπρεπέστατα -τηρουμένων των αναλογιών- πρόσφατα αποτελέσματα προδιαθέτουν θετικά για τη συνέχεια.

Πολλές ακόμα μετοχές έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως η ΚΡΙ-ΚΡΙ (στήριξη 6,34 ευρώ), ο Σαράντης (στήριξη 8,9 ευρώ), η Entersoft (στήριξη 1,74), η Performance (στήριξη 5.05), και η Epsilon Net (στήριξη 2,90).

*Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.