7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Δεύτερη ημέρα κερδών για τη Wall Street

Δεύτερη ημέρα κερδών για τη Wall Street

Κέρδη κατέγραψαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν αφήσει πίσω τις ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας και να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι. 

Την ίδια ώρα, αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,83% ή 286 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,92% ή 133 μονάδες στις 14.631 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,82% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.358 μονάδες.

Με τις ανησυχίες για την εξάπλωση του υπερμεταδοτικού στελέχους Δέλτα του κορονοϊού να έχουν παραμεριστεί, έπειτα από το ισχυρό πλήγμα που επέφεραν ειδικά στον ταξιδιωτικό κλάδο τη Δευτέρα συμπαρασύροντας και την υπόλοιπη αγορά, και έπειτα από την ισχυρή ανοδική αντίδραση με κέρδη άνω των 500 χτες, o Dow Jones σήμερα λαμβάνει ώθηση από τον τίτλο της Coca-Cola που ενισχύθηκε κατά 1,29% 2% μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Αντίθετα, η Johnson & Johnson ενισχύθηκε  κατά 0,4% παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της στο β' τρίμηνο ήταν ανώτερα των προσδοκιών με την εταιρεία να αυξάνει την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, προβλέποντας πωλήσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της κατά του κορονοϊού στα 2,5 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, η Netflix βλέπει τον τίτλο της να σημειώνει σημαντικές απώλειες άνω του 3,2%, καθώς κινήθηκε αισθητά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα δικά της αποτελέσματα τριμήνου, που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης.