Αρνητικά ανοίγει η Wall - Στήριξη από Tesla στον Nasdaq

Αρνητικά ανοίγει η Wall - Στήριξη από Tesla στον Nasdaq

Η Wall Street ετοιμάζεται για ένα αρνητικό άνοιγμα, μετά τη συνεδρίαση ρεκόρ της Δευτέρας, με την προσυνεδριακή άνοδο της Tesla (NASDAQ: TSLA) να δίνει μια ώθηση στο Nasdaq

Στις 15:00 μ.μ. το συμβόλαιο του Dow σημειώνει πτώση 163 μονάδες, ή 0,6%, του S&P500 διαπραγματεύεται 17 μονάδες, ή 0,5%, χαμηλότερα, ενώ το παράγωγο του Nasdaq 100  ανεβαίνει 37 μονάδες ή 0,3%.

Ο Dow Jones έκλεισε στο +1,6%, ή 472 μονάδες υψηλότερα την Δευτέρα, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,2%, καταγράφοντας και οι δυο δείκτες επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι ειδήσεις για το εμβόλιο από τη Moderna πυροδότησαν ράλι στις μετοχές. Ο Nasdaq Composite ανέβηκε 0,8%.

Ωστόσο, αυτή η αισιοδοξία έχει υποχωρήσει εν μέρει την Τρίτη καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται, μειώνοντας τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της χώρας. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 166.000 νέες περιπτώσεις την Δευτέρα, μαζί με 995 θανάτους.

Ο τομέας της τεχνολογίας, ο οποίος τείνει να αποδίδει καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται ότι θα ξεχωρίσει την Τρίτη, ειδικά λόγω ανοδικής κίνησης της μετοχής της  Tesla μετά την ανακοίνωση ότι θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 τον Δεκέμβριο.

Οσο αφορά τις οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα την σειρά έχουν οι πώλησης λιανικής. Αναμένεται να επιβραδυνθούν τον Οκτώβριο μετά την αύξηση 1,9% που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούν αύξηση 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο σημειώνει μικρή πτώση, με την προσοχή στραμμένη στο εάν οι βασικοί παραγωγοί θα συμφωνήσουν σε μια περαιτέρω μείωση της παράγωγης, δεδομένου του πλήγματος στη ζήτηση που προκαλείται από την πανδημία.

Το συμβόλαιο του αργού διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στα 41,25$ το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 0,2% στα 43,73 δολάρια.

Από τα υπόλοιπα εμπορεύματα, τα συμβόλαια  του χρυσού διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στα 1.887,05 $ / ουγκιά, ενώ η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,1874.