Απώλειες στη Wall μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας

Απώλειες στη Wall μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας

Απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία μετά τα ισχυρά κέρδη της Δευτέρας που οδήγησαν σε νέα ρεκόρ τον Dow Jones και τον S&P 500.

Τα ιστορικά υψηλά των δεικτών ακολούθησαν την ανακοίνωση της Moderna ότι το πειραματικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό εμφανίζει αποτελεσματικότητα άνω του 94%. Ένα ανάλογο ράλι είχε πυροδοτήσει την προηγούμενη εβδομάδα η Pfizer με το δικό της εμβόλιο να εμφανίζει αποτελεσματικότητα πάνω από 90%. 

Αυτή η αισιοδοξία έχει υποχωρήσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφενός καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να αυξάνεται, μειώνοντας τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της χώρας, ενώ και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να γνωρίζει ισχυρότατες πιέσεις από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Η βιομηχανική παραγωγή μπορεί να αυξήθηκε κατά 1,1% τον Οκτώβριο, παραμένει ωστόσο 5,6% χαμηλότερα από το επίπεδο που ήταν πριν την πανδημία τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 1,26% στις 29.572,02 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,92% στις 3.593,71 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες -0,50% στις 11.864,57 μονάδες.

Όσον αφορά τις μετοχές, από τις 30 που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόνο δύο κινούνται θετικά.

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνουν η Merck στα 81,13 δολ. με άνοδο 0,95 δολ. και η Salesforce στα 251,66 δολ. με άνοδο 0,71%.

Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walgreens Boots Alliance (-8,75%), η American Express (-3,00%) και η Boeing (-2,68%).

«Άλμα» 13% για τη μετοχή της Tesla μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 τον Δεκέμβριο.

Οσον αφορά τις οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα την σειρά έχουν οι πώλησης λιανικής. Αναμένεται να επιβραδυνθούν τον Οκτώβριο μετά την αύξηση 1,9% που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούν αύξηση 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο σημειώνει μικρή πτώση, με την προσοχή στραμμένη στο εάν οι βασικοί παραγωγοί θα συμφωνήσουν σε μια περαιτέρω μείωση της παράγωγης, δεδομένου του πλήγματος στη ζήτηση που προκαλείται από την πανδημία.

Το συμβόλαιο του αργού διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στα 41,25$ το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 0,2% στα 43,73 δολάρια.

Από τα υπόλοιπα εμπορεύματα, τα συμβόλαια  του χρυσού διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στα 1.887,05 $ / ουγκιά, ενώ η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,1874.