Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου - Προβληματισμός για τα αποθέματα

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου - Προβληματισμός για τα αποθέματα

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με κέρδη άνω του 1% καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την παγκόσμια προσφορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να τονωθεί η ζήτηση στις ΗΠΑ ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. 

Όπως σημειώνει το CNBC τα παγκόσμια αποθέματα αργού συνεχίζουν να περιορίζονται καθώς οι αγοραστές αποφεύγουν να εισάγουν πετρέλαιο από τη Ρωσία εν μέσω κυρώσεων εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. 

Την ίδια ώρα οι Αμερικάνοι πολίτες εμφανίζονται πρόθυμοι να εκδράμουν ενόψει του Σαββατοκύριακου της Ημέρας μνήμης των ΗΠΑ, στην πρώτη μαζική τουριστική «απόδραση» μετά από πανδημία δύο ετών.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση τόσο στο αργό όσο και στην βενζίνη.

Σε αυτό το κλίμα, τα futures του brent κερδίζουν 1,38 δολάρια ή 1,2% στα 114,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ τα futures αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Ιουλίου ενισχύονται κατά 1,1% στα 111,12 δολάρια ανά βαρέλι.