Οι εκτιμήσεις των ξένων και τα παρατράγουδα της Κουμουνδούρου

Η προσπάθεια ανάγνωσης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων των εκλογών, μέσα από το πρίσμα της ψυχιατρικής επιστήμης που επιχειρεί εδώ και αρκετές ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το λόγο πρωτοκλασάτα στελέχη του, προσφέρει όπως φαίνεται ανακούφιση και αγαλλίαση στον καταπονημένο κομματικό δυναμικό του και στους φανατικούς ακολούθους του.

Ωστόσο, οι πολίτες που σκέφτονται το σήμερα και το αύριο, το δικό τους παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, ουδόλως ασχολούνται με τον αρρωστημένο τρόπο που γίνεται η επίρριψη των ευθυνών της ήττας του Σύριζα, πάνω στις πλάτες τους. Και αντίθετα εστιάζουν στα θετικά νέα που απορρέουν από τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Έτσι γνωρίζοντας πως η Ελλάδα έρχεται πλέον να δώσει από πλεονεκτικότερη θέση τον αγώνα της για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, για την επίτευξη σημαντικών δημοσιονομικών στόχων, για τη μείωση του δημοσίου χρέους και για την αύξηση της απασχόλησης, παρακολουθούν τις ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό. Ειδήσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής κοινότητα προσλαμβάνει και κρίνει τις εξελίξεις στη χώρα μας.  

Ο guru των διεθνών αγορών και της παγκόσμιας οικονομίας Mohamed A. El-Erian που είναι Πρόεδρος του Queens' College του Cambridge, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του ομίλου της Allianz και πρώην CEO στον επενδυτικό κολοσσό της PIMCO, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, τμήμα του άρθρου του Economist σχετικά με την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι πλέον μια κανονική χώρα και όχι πηγή ανησυχίας.

H Wall Street Journal, σε ανάρτηση της στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι η Ελλάδα επανήλθε στο δρόμο της.

Το Barron’s που είναι ίσως το εγκυρότερο επενδυτικό μέσο σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει πως η Ελλάδα αναρρώνει, εκτιμώντας πως αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Σημειώνοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ έχουν να διδαχθούν πολλά, από την ελληνική αφύπνιση.

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes που καλύπτει το χώρο των επιχειρήσεων, των επενδύσεων, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στο twitter αναφέρει «Παλαιά Δημοκρατία -  Νέα Οικονομία – Είναι αυτή η νέα αρχή για την Ελλάδα;», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών και τη πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

H σύγχρονη οικονομική Βίβλος του Economist, αναφέρεται στο εκπληκτικό εκλογικό αποτέλεσμα σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζει αυτόν τον απρόσμενο θρίαμβο, ενώ πριν από λίγες μόλις ημέρες σε άλλη ανάρτηση του, είχε αναφέρει πως η Ελλάδα αποτελεί μια Ευρωπαϊκή επιτυχημένη ιστορία / «success story».

Γιατί όλες οι προαναφερθείσες αναρτήσεις έχουν σημαντική αξία; Διότι σε αντίθεση με τις  παρεμβάσεις των παρατράγουδων της Κουμουνδούρου, απευθύνονται στην παγκόσμια πολιτική, επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα. Δηλαδή σε όλους αυτούς που βλέπουν μπροστά τους ένα φωτεινό παράδειγμα και μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία. Σε όλους αυτούς που ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft, της JPMorgan, της Pfizer, της Macquarie, της Amazon, της Google, της Accenture, της Deloitte, της Digital Realty, της Cisco, της Chubb, της Teamviewer, της Applied Materials και τόσων άλλων, θα έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας, δημιουργώντας νέες και καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. 

Οι επενδύσεις των ξένων επιχειρηματικών κολοσσών, δεν βελτιώνουν μόνο το επενδυτικό κλίμα. Δεν συμβάλλουν μόνο αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας. Δεν συνεισφέρουν μόνο οικονομικά. Φέρνουν ταυτόχρονα συσσωρευμένη τεχνογνωσία και πνεύμα καινοτομίας. Ανοίγουν ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό, πιέζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προσφέροντας στους καταναλωτές καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες, καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα. Δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις εξαγωγές και ισχυροποιώντας τον επενδυτικό και παραγωγικό ιστό της χώρας.

Στον αντίποδα, τα θλιβερά παρατράγουδα της Κουμουνδούρου όχι μόνο δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, αφού αδυνατούν να κατανοήσουν το παρόν, αλλά επιχειρούν να δηλητηριάσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα, διαχέοντας και την τελευταία σταγόνας τοξικότητας και εχθροπάθειας που διαθέτουν.

Τα εκλογικά κτυπήματα που δέχθηκαν σε παραδοσιακές «δικές τους»  περιοχές στις οποίες ηττήθηκαν κατά κράτος, δεν τους έχουν επιτρέψει ακόμα να κατανοήσουν, ότι οι επενδύσεις και οι νέες δουλειές έχουν μεταβάλει το κλίμα μιζέριας που έστηναν επιμελώς. Η χώρα μας βρίσκεται ήδη αλλού. Και θα πάει ακόμα καλύτερα. Οι «Κακοφωνίξ» της πολιτικής σκηνής για να θυμηθούμε λίγο τον ήρωα των κόμικς Αστερίξ, δεν έχουν πλέον πέραση και οι κακόηχες κραυγές τους δεν δελεάζουν κανέναν.