Coffeeco Upcycle: Διευρύνει το αποτύπωμά της στον τουρισμό – Η στρατηγική της σε ξενοδοχεία και ακτοπλοΐα

Coffeeco Upcycle: Διευρύνει το αποτύπωμά της στον τουρισμό – Η στρατηγική της σε ξενοδοχεία και ακτοπλοΐα

Με νέες συνεργασίες σε ξενοδοχειακούς και ακτοπλοϊκούς ομίλους, η Coffeeco Upcycle επιχειρεί να ενισχύσει την παρουσία της στον τουρισμό, μεταφέροντας στην πράξη το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Η εταιρεία βλέπει ήδη τη συγκεκριμένη δραστηριότητα να συνεισφέρει σημαντικά στα οικονομικά της μεγέθη, ενώ προετοιμάζει νέα προϊόντα και περαιτέρω συνεργασίες για το 2026.

Αναλυτικότερα, οι νέες στρατηγικές συνεργασίες με την Empiria Group, την Blue Hotels & Resorts και την Attica Group έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις του τουρισμού αναζητούν τρόπους να συνδυάσουν την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών με την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Μέσα από το επιχειρηματικό της μοντέλο, η Coffeeco αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ και τα μετατρέπει σε πρώτες ύλες για την παραγωγή καλλυντικών και άλλων προϊόντων, δίνοντας νέα αξία σε ένα υλικό που μέχρι πρότινος κατέληγε στα απορρίμματα.

Οι νέες συνεργασίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας. Όπως δήλωσε στο Liberal ο COO και συνιδρυτής της Coffeeco, Μάριος Βλαχογιάννης, «οι συνεργασίες αυτές προέκυψαν μέσα από τη βαθιά μας πίστη στην κυκλική οικονομία και στην ανάγκη ο τουριστικός κλάδος να ενισχύσει ουσιαστικά τη βιωσιμότητά του. Πιστεύουμε ότι προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά, όπως ο καφές, μπορούν να αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερη αξία όταν επαναξιοποιούνται σωστά. Αυτό ακριβώς προσφέρουμε στους συνεργάτες μας και στους επισκέπτες τους: ένα εφαρμόσιμο μοντέλο βιωσιμότητας με πραγματικό αποτύπωμα».

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, η συνεισφορά των συγκεκριμένων συμφωνιών στα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης είναι ήδη αισθητή. «Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, οι συνεργασίες αυτές φαίνεται ότι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά, καθώς ήδη αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/5 του τζίρου μας», σημείωσε.

Κυκλική οικονομία στην πράξη

Στο πλαίσιο των νέων συνεργασιών, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας Auraskin της Coffeeco θα ενσωματωθούν στις υπηρεσίες των ξενοδοχειακών μονάδων της Empiria Group και της Blue Hotels & Resorts. Η φιλοσοφία πίσω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η σύνδεση της εμπειρίας φιλοξενίας με πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς τα προϊόντα παράγονται αξιοποιώντας ανακυκλωμένα υπολείμματα καφέ.

Την ίδια στιγμή, η Attica Group συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συνεργασία της με την εταιρεία, διαθέτοντας προϊόντα Auraskin στα πλοία του ομίλου. Το στοιχείο που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μέρος του καφέ που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια των δρομολογίων επαναξιοποιείται μέσω της διαδικασίας παραγωγής, δημιουργώντας ένα κλειστό μοντέλο κυκλικής οικονομίας.

Για την Coffeeco, η είσοδος σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς δεν αποτελεί μόνο εμπορική επιτυχία, αλλά και απόδειξη ότι η βιωσιμότητα μπορεί να ενσωματωθεί σε καθημερινές λειτουργίες μεγάλης κλίμακας. Η εταιρεία εκτιμά ότι η αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις ESG από ξενοδοχεία, μεταφορικές επιχειρήσεις και οργανισμούς φιλοξενίας θα συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Στόχος η περαιτέρω διείσδυση στον τουρισμό

Η διοίκηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο συνεργατών της στον ξενοδοχειακό κλάδο, αξιοποιώντας τη δυναμική που καταγράφεται σήμερα στην αγορά.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε συνεχώς το πελατολόγιό μας στον ξενοδοχειακό κλάδο, προσφέροντας ένα συνολικό και εφαρμόσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας, το οποίο πιστεύουμε ότι θα αγκαλιάσουν όλο και περισσότεροι συνεργάτες», ανέφερε ο κ. Βλαχογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

Οι προοπτικές αυτές συνδέονται άμεσα με την ευρύτερη τάση που καταγράφεται διεθνώς στον χώρο της φιλοξενίας, όπου οι επενδύσεις σε βιώσιμες πρακτικές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία τόσο για την προσέλκυση πελατών όσο και για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και κεφάλαια.

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου. Σύμφωνα με τον COO της Coffeeco, «φυσικά και θα υπάρξουν νέα προϊόντα, τα οποία ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και στο Athens Coffee Festival τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».