Χρηματιστήριο Αθηνών:  Ξεπέρασε τις 1.250 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεπέρασε τις 1.250 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στις 1.252,45 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, καταγράφοντας μικρά κέρδη 0,15%. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 3.045,56 μονάδων. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει οριακή άνοδο 0,1%. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται σε 23,16 εκατ.ευρώ

Από τους επιμέρους, κλαδικούς δείκτες, εκείνος των τραπεζών καταγράφει μικρές απώλειες 0,18%, ενώ των εταιρειών ενέργειας σημειώνουν άνοδο 0,67%. 

Εκτός από τις θετικές ειδήσεις που αφορούν, κυρίως, τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών αλλά και επενδύσεις σε εξέλιξη, όπως στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των τροφίμων και ποτών σημαντικό ρόλο στη δημιουργία καλού κλίματος στην αγορά είναι και το πρόσφατο report της JP Morgan που αναφέρεται σε τριπλή αναβάθμιση της χώρας μας ως το τέλος του 2023.

Σε περίπτωση που υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις 25 Ιουνίου, η JP Morgan θεωρεί πιθανή την επιστροφή της ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα από την DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου, την S&P στις 20 Οκτωβρίου και την Fitch την 1η Δεκεμβρίου.