Υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια, παραδέχεται ο Ν. Τόσκας

Υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια, παραδέχεται ο Ν. Τόσκας

Την παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή των Εξαρχείων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Real FM.

«Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που υπάρχει πρόβλημα αποκλεισμού. Υπάρχει μορφή αποκλεισμού ανθρώπων. Ναι υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια ατόμων που έχουν δημόσια θέση ή ατόμων τα οποία έχουν εκφράσει απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν και αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να συμφωνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου ήταν οργανωμένη. «Το πιθανότερο σενάριο είναι να ήταν οργανωμένο το σχέδιο της επίθεσης. Κάποιος πρέπει να τον παρακολουθούσε και να ειδοποίησε και τους υπόλοιπους».

"Καταδρομική ομάδα"

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στον Real FM, και ο Βασίλης Οικονόμου έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

«Ήθελαν να κατοχυρωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι στα Εξάρχεια δεν θα μπαίνουν άνθρωποι που δεν θα παίρνουν διαβατήριο από αυτούς τους τραμπούκους» σημείωσε ο βουλευτής.

«Εγώ εκεί κινούμαι τα τελευταία δέκα χρόνια, εκεί είναι το γραφείο μου. Τι έγινε ξαφνικά χτες;» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Εκτίμησε επίσης ότι «οι δέκα καταδρομείς κουκουλοφόροι που μου επιτέθηκαν, δεν ήταν ο κόσμος, δεν ήταν πολίτες που έχουν αντιρρήσεις με εμένα. Ήταν καταδρομική ομάδα, έδρασε βάσει σχεδίου».

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε και τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι «η βία φέρνει βία». «Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος θεωρεί ότι οι άνθρωποι με κουκούλες και κράνη εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα να πάει μαζί τους να τους εκφράσει και να τους εκπροσωπήσει. Λυπούμαι βαθύτατα εάν θεωρεί ότι αυτοί είναι ο λαός και ο κόσμος», τόνισε.