Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ στο τουρκικό προξενείο

Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ στο τουρκικό προξενείο

"Δεν ήταν επίθεση με στόχο το Προξενείο" δήλωσε ο υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας, Μουχαμέτ Ταν, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ -ΜΠΕ σχετικά με την επίθεση με βόμβες μολότοφ που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Επικαλούμενος την πληροφόρηση που είχε από την αστυνομία, ο κ.Ταν είπε ότι "η επίθεση έγινε από μασκοφόρους αναρχικούς και είχε στόχο τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν την αναλάβει τη φύλαξη του προξενείου", ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία ζημιά στο προξενείο.

Περίπου 25 κουκουλοφόροι εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής φρουράς στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, η επίθεση σημειώθηκε στις 03:20 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες ενεργώντας καταδρομικά εμφανίστηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο, εκσφενδονίζοντας περί τις 15 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών φρουρών.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στα γύρω στενά της περιοχής. Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε φθορές στο προξενείο. Η υπόθεση ερευνάται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ