Τα γυρίζει τώρα ο Φλαμπουράρης: Δεν φταίει η κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ αλλά οι επιχειρήσεις

Τα γυρίζει τώρα ο Φλαμπουράρης: Δεν φταίει η κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ αλλά οι επιχειρήσεις

Τις ευθύνες για τους πόρους του πακέτου Juncker που ποτέ δεν έφτασαν στην Ελλάδα επιχειρεί με έμμεσο τρόπο να επιρρίψει ο υπουργός Επικρατείας, αφενός στις χρονοβόρες απαιτήσεις της διαδικασίας, αφετέρου στην έλλειψη business plan από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Αλέκος Φλαμπουράρης κάνει λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και παραποίηση των δηλώσεών του, απαντώντας σε δημοσιεύματα σε συνέχεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην οποία αναφέρθηκε στο «πακέτο Juncker».

Αναλυτικά, τονίζει στην ανακοίνωσή του:

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ''πακέτο Juncker'' ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ''πακέτο Juncker'' αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι' αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του.

Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;».

Ωστόσο στις δηλώσεις του την περασμένη Κυριακή ο κ. Φλαμπουράρης είχε τονίσει: "Στο business plan θέλει έσοδα-έξοδα να είναι συν. Και δεν το έχουμε κάνει αυτό γιατί το Οικονομικό επιτελείο έχει τόσες ανάγκες και αρμοδιότητες να αντεπεξέλθει που αυτό έχει μείνει λίγο πίσω".