Συνάντηση Τσίπρα - Ιερωνύμου με φόντο τη «θρησκευτική ουδετερότητα»

Συνάντηση Τσίπρα - Ιερωνύμου με φόντο τη «θρησκευτική ουδετερότητα»

Σε εξέλιξη από τις 6 μ.μ. είναι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον απόηχο της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση αλλά και των χθεσινών δηλώσεων του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας πως δεν γνωρίζει τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν μιλά για «θρησκευτική ουδετερότητα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 17.53, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και τον επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας. Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας.

Πληροφορίες από το romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις θέσεις της Εκκλησίας.

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε μάλλον επικριτικός προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση του ζητήματος της συνταγματικής αναθεώρησης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΙΣ, δηλώνοντας πως αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας, κρύβεται το γαλλικό μοντέλο, τότε δεν συμφωνεί.

Από τη μεριά του το dikaiologitika.gr αναφέρει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν υπάρξει έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο, προκειμένου να βρεθεί χρυσή τομή για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, τόσο αυτό του άρθρο 3 του Συντάγματος όσο και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ένα από τα κεντρικά θέματα που οφείλει να θίξει η συνταγματική αναθεώρηση είναι και το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους προσθέτοντας ότι είναι καιρός ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά. 

 

Διαβάστε Περισσότερα