Συνάντηση Μενδώνη με επικεφαλής ρωσικής Επιτροπής για το Έτος Ελλάδας - Ρωσίας

Συνάντηση Μενδώνη με επικεφαλής ρωσικής Επιτροπής για το Έτος Ελλάδας - Ρωσίας

Στο πρόγραμμα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και στη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών, επικεντρώθηκε η συζήτηση και συνάντηση εργασίας που είχε χτες το απόγευμα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, με τον Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, επικεφαλής της ρωσικής Επιτροπής για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, προεδρικό Σύμβουλο και π. υπουργό Πολιτισμού, και τον Μιχαήλ Σβιντκόι, ειδικό προεδρικό εκπρόσωπο για την Πολιτιστική Συνεργασία και π. υπουργό Πολιτισμού.

   Όπως ενημερώνει σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η συνάντηση έγινε ενόψει της συνυπογραφής, του Κοινού Πρακτικού για το Πρόγραμμα του έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Έτους περιλαμβάνει εκθέσεις, επετειακές εκδηλώσεις, συνέδρια, συναυλίες, συνεργασία στον τομέα των εκδόσεων και του φιλοτελισμού, καθώς και σε κινηματογραφικές παραγωγές.

   Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (BXM) με τη συμμετοχή του ειδικού εκπροσώπου του πρωθυπουργού, πρέσβη ε.τ. Ηλία Κλη και του πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Καθ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, γεν. γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Της συνάντησης προηγήθηκε ξενάγηση των Ρώσων αξιωματούχων στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του BXM από τη διευθύντρια του μουσείου, Δρ Κατερίνα Δελλαπόρτα.