Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη των χοίρων στην Αρμενία

Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη των χοίρων στην Αρμενία

Συνολικά 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το στέλεχος H1N1 της γρίπης των χοίρων τους τελευταίους δύο μήνες στην Αρμενία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το ξέσπασμα μιας επιδημίας του ιού.

Στις 13 Ιανουαρίου το υπουργείο είχε ανακοινώσει για την ίδια περίοδο ότι 10 άνθρωποι πέθαναν από τη γρίπη των χοίρων. Ωστόσο σήμερα ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε 18. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι θάνατοι αυτοί δεν σημαίνουν το ξέσπασμα μιας επιδημίας.

Ξεχωριστά, η γειτονική Γεωργία ανακοίνωσε σήμερα ότι 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος από τη γρίπη των χοίρων στη χώρα.

"Τον Ιανουάριο του 2016, τρία θανατηφόρα κρούσματα του ιού H1N1 επιβεβαιώθηκαν από εργαστηριακές εξετάσεις", δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών και Δημόσιας Υγείας, Αμιράν Γκαμκρελίτζε.

Και οι τρεις που πέθαναν από την ασθένεια ήταν άνδρες που ζούσαν στη δυτική Γεωργία, διευκρίνισε.

Και στις δύο χώρες ιατρικές πηγές διευκρίνισαν ότι όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους ήταν ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές και αναζήτησαν ιατρική φροντίδα πάρα πολύ αργά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ