Στον «Greece Race for the Cure» συμμετείχε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στον «Greece Race for the Cure» συμμετείχε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Το μήνυμα «πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη» έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών που έλαβε μέρος στη διοργάνωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 36.000 δρομείς, κάθε ηλικίας, έτρεξαν σήμερα το πρωί στον 33ο Γύρο της πρωτεύουσας και στο Greece Race for the Cure.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ακόμα ότι «μαζί με πάρα πολλούς εργαζόμενους του υπουργείου Εσωτερικών, γυναίκες και άντρες, βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας, σε όλες τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και θα τον νικήσουν. Η συνταγή είναι αυτή: πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη για να τα καταφέρουνε».

Επίσης, έκανε λόγο για «πολύ αισιόδοξη νότα ελπίδας» το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εδώ από το πρωί γιατί με τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα ουσιαστικό νόημα στις γκρίζες μέρες που έχουμε περάσει στην χώρα μας».

Φέτος για πρώτη χρονιά ο 33ος Γύρος της Αθήνας έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ένωσε τις δυνάμεις του με το Greece Race for the Cure σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης.

Το Greece Race for the Cure, είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Ματού «Άλμα Ζωής, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.