Στο «Blair House» ο Κυρ. Μητσοτάκης - Τον υποδέχτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Στο «Blair House» ο Κυρ. Μητσοτάκης - Τον υποδέχτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ενόψει της ομιλίας που θα απευθύνει στο Κογκρέσο, υποδέχτηκε στην επίσημη κρατική κατοικία επισκεπτών του Αμερικανού προέδρου «Blair House» ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ανέβασε φωτογραφίες στο twitter από τη συνάντηση των δυο ανδρών στην πρωτεύουσα ευχόμενη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού να είναι επιτυχημένη.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσιγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σήμερα στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Τo τετ α τετ Μητσοτάκη - Μπάιντεν, η ατζέντα και το μήνυμα στον Ερντογάν