Στα χέρια των τζιχαντιστών οπλισμός ανταρτών

Στα χέρια των τζιχαντιστών οπλισμός ανταρτών

Η εξτρεμιστική οργάνωση Μέτωπο Αλ-Νούσρα που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα κατέλαβε βάσεις και κατάσχεσε οπλισμό της 13ης Μεραρχίας των ανταρτών που υποστηρίζεται από τη Δύση, κατά τη διάρκεια ολονύκτιων μαχών στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ανέφερε ότι το Μέτωπο Αλ-Νούσρα κρατεί επίσης δεκάδες αντάρτες της 13ης Μεραρχίας, οργάνωσης που συγκαταλέγεται σε αυτές που έχουν λάβει ξένη στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών αντιαρματικών πυραύλων.

H 13η Μεραρχία που πολεμά κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της οποίας ηγείται ο αντάρτης διοικητής ''Αχμεντ αλ-Σεούντ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι το Μέτωπο Αλ-Νούσρα επιτέθηκε σε βάσεις του και κατάσχεσε οπλισμό, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αλ-Νούσρα κατηγορεί την 13η Μεραρχία ότι εξαπολύει αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε ορισμένες βάσεις του στην πόλη Μάαρατ αλ-Νούμαν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και ότι ορισμένοι μαχητές του κρατούνται αιχμάλωτοι.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ