Στα χέρια των distress funds κινδυνεύουν να πέσουν 250.000 ακίνητα

Στα χέρια των distress funds κινδυνεύουν να πέσουν 250.000 ακίνητα

Άμεσο κίνδυνο να περάσουν στα χέρια των distress funds αντιμετωπίζουν 250.000 ακίνητα μετά τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, επικαλούμενο την Ημηρεσία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήδη, στο «κόκκινο» βρίσκονται 150.000 δάνεια νοικοκυριών και 50.000 επιχειρηματικά με εγγυήσεις ακίνητα ενώ στον «αέρα» βρίσκονται ήδη 30.000-50.000 εξοχικά, καθώς από την ψήφιση του νόμου και μετά ουδέν νοικοκυριό προστατεύεται εφόσον χρωστά δάνειο για δευτερεύουσα κατοικία.
Με βάση τις ρυθμίσεις που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο από τον Φεβρουάριο θα υπάρξει νέα διαβούλευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -για τις οποίες θα υπάρξει νόμος που θα τις καθορίζει με βάση τους τζίρους και το προσωπικό που απασχολούν- και τα καταναλωτικά δάνεια.
Η συμφωνία της κυβέρνησης προβλέπει ότι από την ψήφιση του νόμου και μετά τα στεγαστικά δάνεια για εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες θα μεταπωλούνται κανονικά.
Από την 15η Φεβρουαρίου του 2016 θα μεταπωλούνται σε funds και στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και από την ψήφιση του νόμου όλες οι επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται μικρομεσασίες δεν αποκλείεται να βρεθούν να χρωστούν σε άλλες άγνωστες σε αυτές εταιρείες-funds, που θα έχουν αγοράσει τα δάνειά τους.